Greetings from Prague!

Praha oli kokolailla mitä kuvittelinkin sen olevan. Vanhoja taloja, punaisia kattoja, ihania pikkukatuja, kivoja kauppoja, ja ihan täynnä turisteja. Vaikka on vasta toukokuu! Niin se vaan on, että euroopan kulttuurikaupungit on suosittuja etenkin keväällä.

Sää ei suosinut meitä. Torstaina kun saavuimme kaupunkiin illalla, pääsimme hotellille kuivin jaloin. Lauantaina jouduin ostamaan uudet kuivat kengät jalkaan jo puolenpäivän aikaan. Emmekä olleet kuin seisoskelleet ratikkapysäkillä. Sunnuntaina saimme ensimmäistä kertaa nauttia lämmöstä ja auringosta, ja maanantaina aamulla aloitimmekin jo kotimatkan.

Kaiken kaikkiaan Praha oli kiva kaupunkikohde. Ruoka ja juoma – etenkin kalja – oli halpaa, kaupungin julkinen liikenne pelasi oikein näppärästi, ja useita nähtävyyksiä pääsi katsomaan ilman pääsymaksuja.
Turhaa pingotusta aikatauluista ei tarvinnut, Prahan päänähtävyydet ehtisi hyvin katsomaan päällisin puolin vaikka parissa päivässä. Kauppojen kiertelyyn kului meidän lomasta melkein puolet. Erityisen kiva oli Palladium – ostoskeskus, johon meidän täytyi tehdä jopa uusintavierailu matkan aikana. Äitini suosikki taisi olla Havelska-markkinatori, joka oli mielestäni täynnä turistikrääsää ja kooltaan yllättävän pieni. Vanhankaupungin putiikkeja en suosittele kenellekään. Samoja juttuja (lähinnä turistikrääsää) myytiin siellä Havelskalla parhaimmillaan puoleen hintaan.

Vaclavin aukio oli heti Palladiumin jälkeen paras paikka kauppojen kiertelyyn. Sen varrelta löytyy sekä kansainvälisien brändien liikkeitä, että täysin uusia vaateketju-tuttavuuksia. Joitain erikoisliikkeitäkin löytyy, kuten Spirit of the World, pullohifistelijän viini-, viina-, sekä juustotaivas.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s