Palladium ja Prahan linna

Perjantaina suuntasimme heti aamusta ostoksille, sillä ilma oli niin kurja, ettei ajatus vanhassakaupungissa pyörimisestä oikein houkuttanut. Palladium, yli 200:n kaupan ostoskeskus tarjosi meille viihdykettä useaksi tunniksi. (Liikenneyhteydet: Metrolla B tai ratikoilla nro. 5,8,14, pysäkki Námestí Republiky, tai vanhastakaupungista lyhyt kävelymatka.)  

Sään hieman seljettyä suuntasimme kohti Hradcanya, linnakaupunkia, ja Prahan linnaa. Linna sijaitsee varsin korkealla kukkulalla, ja metrolla A pääsee sen juurelle (pysäkki Malostranská), josta kannattaa jatkaa matkaa ratikalla nro 22 Pratský hrad -pysäkille, ellei halua kävellä varsin raskasta kiemurtelevaa ylämäkeä. Kukkulan laelta löytyy myös kuninkaallinen puutarha. 

 
Prahan linna-alue on yllättävän iso. Siinä on useampia linnapihoja, joiden kaikkien kiertelyyn ei meidän mielenkiinto sateessa riittänyt. Linna-alueelle myydään ainakin neljää erihintaista pakettia, joihin kuuluu erinäisiä kohteita. Turistin ei kannata hämääntyä, sillä linna-aluetta pääsee kiertämään päällisin puolin ihan ilmaiseksikin. Perusteelliselle historianharrastajalle kierros oppaan kanssa on kuitenkin rahan arvoinen. Me kuitenkin kiersimme aluetta ihan vain vapaamatkustajina. 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s