Ruokaterveiset Roomasta!

Rooman loma vietettiin pitkälti hyvän ruoan ja juoman parissa. Näin jälkikäteen tietysti harmittaa, että suurimmasta osasta puuttuu kuvallinen todistusaineisto – se ruoka ja tunnelma oli yksinkertaisesti niin hyvää että kamera usein jäi laukkuun. Ihan täysin en ruokien ikuistamista kuitenkaan unohtanut.

Ensimmäinen vaikutelma ruoasta ja sen hintatasosta ei ollut kovin mairitteleva, sillä huoneistomme edessä kadulla matkalaukkujen kanssa odotellessamme kokeilimme viereisen raflan keskinkertaista pizzapalaa, hintaan 8 euroa! Ei siis voi olettaa, että Italiassakaan saisi jokapaikasta hyvää ja halpaa ruokaa. Se jäi onneksi ainoaksi pettymykseksi, ja monesti kävimmekin kokeilemassa blogeissa ja matkaopppaassa suositeltuja paikkoja, joissa ei ainakaan tarvinnut pettyä! (Enkä enää toiste maksanut pizzapalasta kahdeksaa euroa…)

Pizzaa myydään tietysti ravintoloissa kokonaisina, pyöreinä pizzoina kuten Suomessakin, mutta useammin törmäsimme pizzaan al taglio eli suuriin pizzalevyihin, joista myyjä leikkasi saksilla haluamasi kokoisen palan, josta maksettiin painon mukaan. Yhden palan hinnaksi tuli paikasta ja täytteiden määrästä riippuen 2-5 euroa, jonka voimalla jaksoi taas hyvin kierrellä kaupunkia muutaman tunnin.

Pizza del Teatro ja reissun paras pizza al taglio

 

Ja kuten jo ylempänä totesin, Roomassakin kannattaa etukäteen hieman selvitellä niitä hyviä ruokapaikkoja, joten tässä oma pizzasuositukseni: Pizza del Teatro vanhassa keskustassa Via dei Coronarilla (lue raflasta lisää Näkymiä Vihreältä Kukkulalta-blogista)

Pizzaa ja viiniä? Kyllä kiitos! Pizza del Teatro

Pizzasta jäätelöön. Pizza del Teatron vierestä löytyy myös kehumisen arvoinen Gelateria del Teatro, jonka jäätelöstä osa ehti parempiin suihin ennen kun muistin ottaa siitä kuvan.

Toinen, mielestäni vielä mahtavampi jäätelöpaikka Gelateria Della Palma löytyy Pantheonin läheltä. Mikä tekee siitä vielä paremman? Suurempi valikoima. Siis todella paljon suurempi valikoima.

 

Gelateria Della Palman valikoimassa on väitettävästi 150 eri makua

 

Tarjolla on myös moussea, johon oma valintani kohdistui tällä kertaa

 

Pastaakin söimme useampaan otteeseen, mutta jostain syystä niistä annoksista ei ole yhtään kuvaa?! Näin empiirisen tutkimuksen perusteella pasta on siis suomalaiseen makuun erinomaista melkein joka paikassa, sillä huonoa pastaa emme saaneet kertaakaan. Siitä huolimatta, että emme etsineet lupaavan näköistä paikkaa tai katsoneet raflan suosituksia etukäteen.

Vielä viimeisenä, jos pizza ja tai pasta alkaa tökkiä, mielettömän hyvä panini-ravintola Duecento gradi löytyy Vatikaanin läheltä Piazza del Risorgimenton kulmasta (nro 3) jossa paninit valmistaan talon rapeakuoriseen maalaisleipään. Oma valintani kohdistui prosciuttoon, aurinkokuivattuun tomaattiin ja mozzarellaan. Ah!

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s