Centro Storico ja miksi rakastuin Roomaan

Ykköstärppini Roomaan matkaavalle? Historiallisen keskustan kadut. Mikään ei ole mielenkiintoisempaa kuin eksyä näille vanhoille, kapeille kujille ja ihastella kirkkaanvärisiä taloja ja kulman takaa aukeavia piazzoja suihkulähteineen, ja makeanhimon iskiessä piipahtaa lukuisiin gelaterioihin. Siinä on mielestäni Rooman viehätys voimakkaimmillaan.

 

 

 

 

Kaduilla kulkiessa kannattaa kiinnittää hieman huomiota myös ylöspäin, talojen seiniin. Esimerkiksi tässä ylläolevassa kuvassa kulmatalon seinässä näkyy koristeelliset kehykset, joiden sisällä on kuva madonnasta ja lapsesta. Kuvat talojen seinissä eivät olleet aivan harvinaisia. Myös parvekekukat ja esimerkiksi oviaukkojen mittasuhteet ihastuttivat.

 

 

Piazzoilla voi aistia myös paikallista elämää, vaikka centro storico kuhisee turisteja. Etenkin pääkaduilta poiketessa meno rauhoittuu huomattavasti, ja välillä huomasin tallaavani katuja aivan omassa seurassani.

 

 

 

 

Jos minulla olisi vain päivä aikaa Roomassa, käyttäisin sen eksymällä pikkukaduille ja syömällä hyvää pizzaa, esimerkiksi ylläolevan kuvan Pizza del Teatrossa.


One thought on “Centro Storico ja miksi rakastuin Roomaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s