Vihreä Pariisi

Toukokuussa Pariisissa oli jo kesä alkanut, ja puistot kukoistivat vihreässä lehdessä ja monivärisissä kukissa. Yllätyin siitä, että Pariisi on niinkin vehreä kaupunki, ja puistoja tuntuikin tupsahtelevan kulman takaa säännöllisin väliajoin. Aloitimme lauantai-aamun käyskennellen hotellimme lähipuistossa, ja siellä suorastaan vilisi juoksijoita ja muita lenkkeilijöitä. Ja ei ihme, en tämän kauniimpia lenkkimaastoja varmaan Pariisista löytäisi.

 

 

 

Matka jatkui Montmartrelle, jossa seurasi uusi yllätys. Viiniviljelmä keskellä Pariisia!  Montmartre oli muutenkin kivan näköistä seutua, heti kun pääsi aukion turistiryysiksestä pari korttelia kauemmas. Montmartren alueelta löytyi monta ihanaa herkkukauppaa, joista kertoilin aiemmin.

 

 

Pariisin vehreys ei rajoitu pelkkiin puistoihin. Keskustassa kadut ovat useimmiten leveitä ja puureunusteisia. Näkymä riemukaarelta Pariisin keskustan yli näitä katuja mukaillen oli ehkäpä paras näköala koko reissulla.

 

Kun vierailet Pariisissa, yritä shoppailun ja nähtävyyksien lisäksi hengähtää hetki kaiken vihreyden keskellä. Monet puistotkin ovat kauneudessaan kuin nähtävyyksiä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s