Notre Dame, Our Lady

Aikamme Pariisissa alkoi lähestyä loppuaan, mutta parissa paikassa meillä oli vielä aikaa käväistä. Notre Dame, eli tuttavallisemmin meidän rouvamme on Eiffel-tornin ohella Pariisin toinen ikoninen nähtävyys (ja turistirysä). Kauniina päivänä ulkopuolella oli hieman jonoa, mutta se liikkui nopeasti ja pian olimmekin vanhan kirkon sisällä. Sisäänpääsy kirkkoon on ilmainen.

 

 

Vaikka uskonnoton itse olenkin, pidän silti kirkoista niiden arkkitehtuurin vuoksi. Notre Dame muistutti mieleeni Prahan linnan kirkon, joka oli sisäpuolelta tyyliltään samanhenkinen. Notre Dame on mielestäni kaunis. Tunnelmaa lisäsi sadat kynttilät pitkissä riveissä. Olisimme halunneet käydä myös ihailemassa maisemia Notre Damen kellotornista, mutta sinne näytti olevan noin parin tunnin jonot.

Ulkoapäin kirkko on erikoisen näköinen. Takapuolella on pieni puisto, jonka edestä lähtee surullisenkuuluisa lukkosilta Pont Des Arts. Surullisenkuuluisa sen vuoksi, että sillan kaiteet romahtelevat jo rakkauslukkojen painosta.

 

 

 

 

Jokiristeilyllekin meidän piti mennä, mutta ajanpuutteen ja suolaisen hinnan vuoksi se jäi tällä reissulla välistä. Onpahan jotain tekemistä ensi kerrallakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s