Pieni pettymys Versaillesissa

Versaillesin palatsi ja sen puutarha ovat kauneudessaan kuuluisia, ja olemme myös kiinnostuneita historiasta, joten Versailles oli ilman muuta listallamme jopa lyhyellä viikonloppureissulla. Junailimme reilusti ennen puoltapäivää kohti Versaillesia, eikä tilanne näyttänyt pahalta vielä junassa, tai Versaillesin kaupungissakaan. Vasta palatsialueen pihan nähdessä ymmärsimme, että jonotuksessa voisi mennä hetki jos toinenkin.

Hetken tuumailtuamme päätimme ostaa lipun pelkästään puutarhaan, sillä sinne vaikutti olevan lyhyempi jono. Jonotimme noin puoli tuntia lipunmyyntiin, jossa selvisi että olemme jonottaneet väärään paikkaan. Puutarhan lipunmyynti sijaitsee palatsin sivussa.
Tässä vaiheessa olimme jo hukanneet melko paljon kallista aikaa, sillä liikennöimisessä olikin mennyt laskettua enemmän aikaa. Jonotimme uudestaan puutarhan lipunmyyntiin, ja lipun ja kartan käteen saatuamme pettymys oli melkoinen. Puutarhan ehkä tärkeimmät elementit, suihkulähteet, ovat päällä vain tiettyinä aikoina. Edellinen esitys oli ollut alle tunti sitten, seuraavaan olisi aikaa vielä neljä tuntia. Tiesimme heti, että emme haluaisi käyttää loppupäivää Versaillesissa, joten asiaan oli vain tyydyttävä.

 

 

Muutenkin puutarha alitti odotukset. Kiva geograafinen nurmikko olikin vain yhdellä alueella, muuten edessämme aukesi vain hiekkatietä ja korkeita pensasaitoja. Nurmikon keskellä oli rakennustyömaa, ja trukkeja pörräsi ees taas. Ensimmäisissä suihkulähteissä ei ollut edes vettä. Hieman kieltämättä kiukutti, kun lipuista kuitenkin maksetaan täysi hinta.

Jottei tämä aivan pelkäksi valitukseksi mene, löysimme puutarhasta kuitenkin niitä kivojakin paikkoja. Eksyimme pikkumetikköön ja löysimme ihanan kukkakedon puutarhan kauimmaisesta nurkasta. Myös näkymä Apollon suihkulähteeltä palatsille oli näkemisen arvoinen, ainakin jos ummistaa silmänsä keskellä olevalta rakennustyömaalta.

Meidän iloksi myös yksi suihkulähde oli jatkuen päällä, ja pienen järven rannalla istuttiin nauttimassa auringosta hyvä tovi katsellen, kuinka vesi tanssii klassisen musiikin tahdissa. Tästä videosta saa ainakin hyvät naurut.

Loppujen lopuksi puoli päivää Versaillesissa ei jäänyt harmittamaan, sillä hyvä seura tekee kaikesta kuitenkin hyvän kokemuksen. Ja tulipa nähtyä Versailles edes kerran elämässä, edes ulkopuolelta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s