Haarlem – Amsterdamin viehättävämpi naapuri

Amsterdamia enemmän ihastuin viereiseen Haarlemin kaupunkiin. Vähän niinkuin Amsterdam minikoossa, mutta kuitenkin tarpeeksi erilainen ihastuttamaan Amsterdamin jälkeenkin. Ja mikä parasta, täällä oli niin rauhallista! Ei tarvinnut haistella kannabiksen katkuja kadulla kävellessä, ei tarvinnut luovia läpi väentungoksen, ja katseltavaa riitti ihan yhtä lailla.

Haarlemiin pääsee todella helposti junalla. Matka Amsterdamin Centraal-asemalta kestää noin vartin verran, ja menopaluu taisi olla jotain 10 euron luokkaa. Haarlemin rautatie-asemalta on reilun kilometrin kävelymatka pääaukiolle, josta on hyvä lähteä tutkimaan keskustan pikkukatuja.

Pääaukion laidalla on i- matkustusinfo, josta kannattaa hakea kartta johon on merkitty myös päänähtävyydet. Haarlemin keskusta on sopivan kompakti myös päiväretkeilyyn Amsterdamista käsin.

Haarlemista tietoa etsiessäni löysin Amsterdamin pormestarin vetoomuksen turisteille kertoen, että turismin määrä Amsterdamissa alkaa olla jo todellinen ongelma, ja että osa turisteista voisi majoittua lähellä oleviin Haarlemiin tai Utrechtiin. Olen asiasta hieman samoilla linjoilla, ja etenkin rauhallista menoa kaipaaville suosittelen majoituspaikkaa Amsterdamin ulkopuolelta. Junayhteydet ovat lyhyitä ja edullisia, joten Amsterdamiinkin pääsisi helposti tutustumaan muista kaupungeista käsin.

Haarlem oli yllättäjä. Arvoimme päivämatkaa sen ja Utrechtin välillä vielä edellisiltanakin, ja olen todella onnellinen että valinta kohdistui Haarlemiin. Ensi kerralla sitten Utrecht!


One thought on “Haarlem – Amsterdamin viehättävämpi naapuri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s