Ostoksilla Budapestissa

Budapestia ei varsinaisesti mielletä Euroopan muotikaupungiksi, ja näin ollen voisi luulla tarjonnankin olevan vähäisempää. VÄÄRIN. Itse ainakin yllätyin miten monipuolinen ja kansainvälinen tarjonta Budapestissa on. Pienen googlettelun jälkeen paljastui, että Budapest on itseasiassa listattu sijalle 10 Euroopan parhaissa ostoskaupungeissa. Näin se matkailu avartaa ja ennakkoluulot karisee.

Tuntuu, että Budapestin ydinkeskustassa liikkeet on varsin tehokkaasti kätketty suurten kauppakeskusten sijaan. Ketjuliikkeiden myymälöitä kauppakeskusten ulkopuolella näimme ainoastaan joidenkin suurempien katujen varressa, kuten Andrássy útilla.
Kauppakeskuksista voin suositella erittäin, erittäin lämpimästi keskustan modernia Westend City Centeriä, joka ainakin täytti meidän naisporukan toiveet täydellisesti. Monia sen liikkeistä ei löydy Suomesta, saati sitten Tampereelta. Plussaa oli myös jenkeistä tuttu Food Court, eli ruokapaikat löytyivät samalta alueelta, ja heillä oli yhteiset pöytätilat.

 

Kokemuksena kauppakeskus ei ollut kovin Budapestiläinen. Halusimme nähdä myös hieman paikallisempaa valikoimaa, ja tähän Budapestin pääkauppahalli, Nagy Vásárcsarnok oli oikein hyvä paikka. Unkarin suurimmasta kauppahallista löytyy tuoretuotteita, houkuttelevia ja edullisia lounaspaikkoja sekä laukku-huivi-pitsi-krääsämyyjää joka lähtöön.

 

 

 

 

 

Unkarilaisessa ruoanlaitossa käytetään runsaasti paprikaa, ja sitä oli kauppahallissa myynnissä joka muodossa. Erilaisia paprikoita tuoretuotteina, sekä turisteille jauheina, säilykkeinä, tahnoina ja kuivattuina. Kokkimiehelle toin tuliaiseksi pari purkkia erilaisia tahnoja.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s