Budapestin upeat kylpylät

Budapestissakin riittää nähtävää, vaikka varsinaiselle turisti-sightseeing-kierrokselle ei lähtisikään. Tarjolla on kuninkaanlinnaa, kirkkoja, koristeellista parlamenttitaloa, ketjusiltaa, kalastajanlinnake ja jopa maailmansodan aikainen luolasairaala aiheesta kiinnostuneille.
Budapestin kuuluisimmat nähtävyydet lienee kuitenkin vanhat kylpylärakennukset, ja kehoittaisin jokaista matkailijaa vierailemaan ainakin yhdessä kylpylässä. Tunnetuimpia ja vierailluimpia ovat Gellertin kylpylä sekä Szechenyin kylpylä, jotka molemmat sijaitsevat Budapestin keskusta-alueella.
Tällä kertaa päädyimme kokeilemaan Szechenyin kylpylää, sillä sen lämmitetyt ulkouima-altaat houkuttelivat suuresti.
Szechenyissä on 15 sisäuima-allasta, ja 3 suurta ulkouima-allasta. Suurin osa sisäaltaista oli melko pieniä, ja vesien lämpötila vaihtelee jäätävästä todella lämpimään. Myös terveysaltaita, mutta puuttellisen englanninkielisen opastuksen vuoksi epäselväksi jäi, mitkä altaat ne olivat, tai mitä ”terveyttä edistävää” niissä oli. Ulkoaltaat sen sijaan olivat ihania, ja suurimman osan ajasta vietimmekin 38-asteisessa vedessä lilluen.

 

 

Kuva: Alex Proimos
Kuva: Alvaro Jenik
Kylpylä on yli 100-vuotta vanha, ja ajan patina näkyy. Jotain restaurointeja on myös parhaillaan menossa, jonka vuoksi osa saunoista on suljettuna. Pukeutumistilat on myös melko alkeelliset, eikä naisille ja miehille ole erillistä pukeutumisaluetta. Vaatteet voi vaihtaa pienissä kopeissa, joissa ei kyllä ole lukkoja. Mutta hei, maassa maan tavalla, olemmehan estottomassa itä-Euroopassa. Itseäni ei asia niin kamalasti vaivannut, mutta amerikkalaisleidit olivat hieman kauhuissaan.
Toinen vaihtoehtomme, Gellertin kylpylä jäi ensi kertaa varten. Hain CC-haulla teille kuitenkin muutamia kuvia näin vertailun vuoksi, eikä Gellert näytä yhtään sen hassummalta! Sisätilat ovat ainakin upeammat kuin Szechenyissä.
Kuva: Miroslav Petrasko
Kuva: Miroslav Petrasko
Kuva: B.B.Wijdieks
Budapestin kylpylöillä on historiaa, ja perinne on vuosisatoja vanha. Älä siis jätä kylpyläkokemusta Budapestissa väliin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s