Matkakohteiden flopit

Matkailu on ihanaa, älkää ymmärtäkö mua väärin. 
Kaikki kohteet eivät kuitenkaan ole sytyttäneet samalla tavalla kuin toiset.
Jollain tasolla se, että matka ei olisikaan ihana on varsinkin vähän matkustaville jonkinlainen tabu, koska matkailun kuuluisi olla aina upeaa ja maatajärisyttävää. Entäpä jos oma kokemus ei yllä kysyjän odotuksiin matkan ihmeellisyydestä?
Totuus on kuitenkin se, että niitä floppejakin on matkan varrelle sattunut.
Barcelona
Aloitin matkailun kunnolla vasta noin parikymppisenä. Yksi ensimmäisiä kohteitani oli kesäinen Barcelona, joka useiden asioiden summasta johtuen ei sykähdyttänyt kovinkaan paljoa. Lensin Barcelonaan Lontoosta, jossa olin viettänyt muutaman päivän kaupunkiin täysin hurmaantuen. Lontoon jälkeen vastapainoksi valittu Barcelona oli mielestäni tylsä. Kaiken lisäksi olin Barcelonan päivät flunssassa, joka vaikutti paljon omaan jaksamiseen ja fiilikseen. Olin myös hieman vielä ”ummikkona ulkomailla”, joten kaupungissa tuli kierrettyä vain ne turistikohteet ja suurin osa päivästä hengattua La Ramblalla. Ehkä joskus vielä annan kaupungille uuden tilaisuuden etsien myös lähiseudun helmet.
Split

Toinen alkuvuosien floppaava kohde oli Split. Ensialkuun pidin kaupungista, mutta näin vuosien jälkeen en muista enää miksi. Splitin hienous onkin sen lähiympäristön upeat vierailukohteet, jonka vuoksi Splitiin kyllä kannattaa lentää. En vain enää majoittuisi Splitissä, vaan lähtisin kiertämään esimerkiksi rannikon upeita pikkusaaria tai ihastelemaan kunnolla Krkan luonnonpuistoa. Splitin vanhakaupunki on nopeasti nähty, ja kelvollisille uimarannoillekin saa kävellä keskustasta melkoisen matkan. 


Amsterdam

Amsterdam pääsi juuri ja juuri tälle listalle. Toisaalta pidin kaupungista, mutta lopulta se ei yltänyt omien odotusteni tasolle. Pidemmän kirjoituksen aiheesta löydät täältä. Jokin Amsterdamissa jäi silti nakertamaan, sillä uusi vierailu saattaisi olla mahdollinen jo ensi vuonna. Ja varmaa on, että suloinen Haarlem ansaitsisi toisen vierailun.

Kuta

Tiedossani oli jo ennen matkaa Balille, että lentokentän lähikeskus Kuta ei olisi viihtyisä paikka. Olimmekin varanneet vain yhden hotelliyön Kutalta, sillä siitä pääsi nopeasti siirtymään satamaan seuraavana aamuna. Kuta oli kaikesta tiedosta huolimatta pieni kulttuurishokki. Kovaääninen, kaoottinen ja sekava. Monen turistin virhe onkin jäädä Kutalle, josta on pitkä matka päiväretkeillä muualle saarelle. Balin kauneus ja harmonia löytyy aivan muualta.


Monte Carlo

Tuorein flopeista on viimeviikkoinen päivämatka Monacoon, tai tarkemmin Monte carloon. Ihan kivoista maisemista huolimatta kävi nopeasti selväksi, että en ole tarpeeksi fiini tai rikas tähän kaupunkiin. Kaikki oli tämän rappioromantikon makuun kovin siloiteltua ja kiiltävää. Monaco jää ’kerran elämässä’- kohteeksi.
Mitkä matkakohteet eivät yltäneet vastaamaan omia odotuksiasi?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s