Terrorismin uhka ja matkustamisen turvallisuus

Viimeisen vuoden ajan matkustamisen turvallisuus on ollut ainakin omassa tuttavapiirissäni kuumana puheenaiheena. Olen saanut joka kerta osakseni ihmettelyä, että kuinka nyt uskallat lähteä Lontooseen, New Yorkiin, tai Ranskaan, kun ne terroristit?

Viimevuotisesta Pariisin massaterrori-iskusta on aivan pian kulunut vuosi.
Nizzassa heinäkuussa tapahtunut terroriteko näkyy edelleen katukuvassa.
Silti paikallisetkaan eivät antaudu pelon valtaan. Pariisin massaiskun jälkeen paikalliset istuivat katukahviloissa aivan kuten ennenkin, viestittäen että iskut eivät lannista heitä. Elämä jatkuu.

Jonkinlaista poliittista kuohumista ja siihen liittyvää terrorismia on ollut aina. Siihen nähden viimeaikaiset iskut eivät ole mitään uutta. Toki terrorismin välineet ovat kehittyneet muun teknologian mukana, mutta erityisen huolestuttavaa on yksittäisten ihmisten väkivaltateot. Ja näitä yksittäisten ihmisten tekoja voi sattua missä vaan, niin kuin on tapahtunut myös täällä Suomessa.

Riskejä on siis ympärillämme missä vaan, mutta pelko ei hallitse täälläkään sitä, uskaltaako liikkua julkisilla, käydä ostoskeskuksessa, jääkiekkopelissä tai esimerkiksi ihan omassa koulussa. Miksi antaisimme pelon siis hallita ulkomaillakaan, jos eivät paikallisetkaan niin tee?

Kaikista suurin riski omaan terveyteen on paikallisliikenne, usein ihan siinä kotinurkilla. Todennäköisemmin liukastut jäisellä pihalla ja murrat lonkkasi, kuin joudut terrorismin kohteeksi.

Elämä jatkuu. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s