Keskiaikainen Èze Village

Ranskan rivieralla Nizzan ja Monacon välissä sijaitseva Èze Village on yksi rivieran kohokohdista.
Èzen keskiaikainen kylä ei varsinaisesti sijaitse rannalla (vs. Èze-sur-Mer), vaan 400 metriä sen yläpuolella kukkulan laella. Kotkanpesäksikin dubattu pieni kylä tarjoaa upeat näkymät sekä hieman erilaista tunnelmaa verrattuna muihin rannikon kyliin.
Èzen ainoa nähtävyys on sen huipulla aukeava eksoottinen puutarha, Jardin botanique d’Èze, josta on upeat näkymät pitkin Ranskan rivieraa. Paikalla sijaitsi ennen linnoitus, josta on enää rauniot jäljellä.

 

 

Kirkko on tietenkin kylän vanhin rakennus, ja se juontaa juurensa 1300-luvulle. Vaikka kylä on vanha, paljon on restauroitu ja modernisoitu yrittäen säilyttää keskiaikainen tunnelma. Kapeita katuja ylöspäin noustessani en voinut olla uppoutumatta omiin linnanneito-kuvitelmiini.

 

Hassua ajatella että Nizza ja Monaco ovat vain noin 10 kilomerin päässä Èzen keskiaikaisesta kylästä. Miten upeaa että lyhyen matkan sisällä sijaitsee niin monta erilaista kaupunkia, ja hyvien kulkuyhteyksien vuoksi ne ovat helposti vierailtavissa. Bussimatka oli helppo, melko nopea ja sen kyydistä pääsi ihailemaan rannikon upeita maisemia.

 

Vanha Èze on kooltaan melko pieni ja kadut kapeita. Voin kuvitella kylän olevan aivan tukossa turistisesongin aikaan, joten paras aika vierailla kylässä on sesongin ulkopuolella, jolloin kylän tunnelman pystyy aistimaan huomattavasti helpommin. Nähtävää on kuitenkin rajallisesti, joten samalla kertaa ehtisi tutusumaan hyvin myös toiseen lähialueen kylään. Selvitä bussiaikataulut etukäteen, busseja meni ainakin lokakuussa hyvin harvakseltaan.

2 thoughts on “Keskiaikainen Èze Village

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s