Paluu Amsterdamiin

Pari vuotta sitten Amsterdam ei onnistunut valloittamaan minua puolelleen. Nyt oli aika antaa kaupungille toinen mahdollisuus, sillä jotain siinä paikassa oli kuitenkin jäänyt takaraivoon mietityttämään edellisvierailun jälkeen. Ja onneksi palasin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amsterdam hurmasi kaikella muulla paitsi säällään. Tällä kertaa vierailu tuntui edellistä aidommalta, johon suurimpana syynä taitaa olla aivan mieletön majoitus 1700-luvulla rakennetussa autenttisessa canalhousessa, jossa asuimme muutaman päivän kuin paikalliset. (Airbnb linkki tässä!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keväinen Amsterdam oli puhjennut kukkaan. Puut vihersivät kaikkialla, ja missään en ole ikinä nähnyt yhtä paljon kukkia kuin Keukenhofin puutarhassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pakollinen juttu oli käydä uudelleen viime kerralla suosikiksi nousseessa Kantjil & de Tijgerissä syömässä rendangia, satay-vartaita ja muita indo-herkkuja. Jos olet menossa Amsterdamiin, suosittelen paikkaa lämpimästi! Muista pöytävaraus.

P1010307.jpg

Amsterdamissa aika lentäisi kuin siivillä loputtomia kanavanvarsia ihaillessa. Muutama päivä kului luvattoman nopeaan, mutta siinäkin ajassa ehtii kaupunkiin tutustua hyvin. Parasta herkkua on söpöjen vinksottavien talojen ihailu, jonka jälkeen voi karata kahvilaan pakoon kaupungin purevaa viimaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amsterdam, until we meet again!


38 thoughts on “Paluu Amsterdamiin

  1. En yhtään ihmettele että ihastuit. Ihana majoitus tekee jo niin paljon! Itse olen käynyt Amsterdamissa kerran vuosia sitten, mutta tykkäsin kyllä tosi paljon. Mielellään lähtisin uudestaankin lähivuosina. Harmi, ettei sää suosinut mutta ainakin kukkien puolesta ajankohta taisi olla kohdallaan.

    Tykkää

  2. Jee, matkakuumeen nostatusta! Vielä pitäis odottaa pari kuukautta 😀 Silloin ehkä sääkin on kohdillaan! Myös Vilnassa oli viime viikolla hyisen kylmää, taitaa olla nyt joka puolella…

    Tykkää

  3. Amsterdamiin ja muutenkin Hollantiin olisi huippua päästä keväällä kaiken tuon kukkaloiston keskelle. Joskus pienenä oon siellä käynyt, mutta tuo paikka täytyisi kyllä nähdä uudelleen. Etenkin nuo ihanat talot ja kanavat houkuttelevat.

    Tykkää

  4. Joillekin kohteille täytyy antaa uusi mahdollisuus ihastuttaa, jos ensimmäisellä kertaa ei ei sytyttänyt. Hienoa, että toinen reissusi Amsterdamiin oli positiivinen kokemus! Ihania nuo talot ja tulppaanit!

    Tykkää

  5. Oon ollut Amsterdamissa päiväseltään käymässä, eikä se oikein muakaan sytyttänyt. Oli muuten tosi kylmää silloin, ehkä johtui siitä. Uutta mahdollisuutta ei ole kaupunki multa toistaiseksi saanut, on niin paljon muitakin paikkoja.
    Keukenhofissa käytiin myös (toinen päivä) mutta sen vuoden kevät oli niin myöhässä, ettei tulppaanit olleet vielä auenneet.
    Tuo teidän talo näyttää kertakaikkisen ihanalta! Airbnb:n myötä matkailuun on tullut paljon hyvää, tuntuu kuin saisi hetken asua kuin paikallinen. Mä tykkään siitä fiiliksestä todella paljon!

    Tykkää

    1. Minunkin mielestä Airbnb on antanut reissaajille niin paljon uusia mahdollisuuksia majoituksen suhteen. Tykkään kyllä kovasti ja tsekkaan aina kohteen airbnb-valikoiman hotellien lisäksi, ja mielellään airbnb:n kautta majoitun jos vaan sopiva löytyy 🙂

      Tykkää

  6. Aika hienon näköinen majoituspaikka teillä. Amsterdam ei sytyttänyt minuakaan vaikka kahdesti siellä käynyt. Keukenhof kyllä. Se oli uskomaton. Ruokapaikan laitan muistiin, koska taas tässä on reissua tehtävä jossain vaiheessa Hollantiin. Hienot kuvat tässä.

    Tykkää

  7. Kerran Amsterdamissa käyneenä, kaupungista jäi myös hieman valju maku suuhun. Tosin tulin sillä reissulla kipeäksi, joten ehkä sekin vaikutti oleellisesti matkasta jääneeseen mielikuvaan. Ehkä pitäisi antaa kaupungille uusi mahdollisuus kuten sinä teit ja varata tuollainen hieno majoitus? Auttaisi huomattavasti ainakin mukavuuden ”ylläpidossa”. 🙂

    Tykkää

  8. Jotkut paikat ei vaan kolahda heti ensimmäisellä kerralla, mutta joskus toinen kertaa muuttaakin mielipiteen. Aina vaan ei tule annettua sitä toista mahdollisuutta… En ole käynyt Amsterdamissa, mutta haluaisin kyllä. Köpiksestä pääsisi Amsterdamia huomattavasti edullisemmin Eindhoveniin, josta voisi sitten tehdä reissun myös Amsterdamiin. Ehkä tänä kesänä, ehkä… 🙂

    Tykkää

    1. Ei ollenkaan hullumpi vaihtoehto! Amsterdamiin ehtii tutustua päällisin puolin jo päivässä, ja junailukin vaikutti nopealta ja tehokkaalla näin parin kerran perusteella.

      Tykkää

  9. Kävin Amsterdamissa pariin otteeseen asuessani puoli vuotta Hollannissa 17 vuotta sitten. Missään en sen jälkeenkään ole palellut niin paljon kuin Amsterdamissa lokakuussa ;-), mutta pidin kyllä kaupungista ja menisin mielelläni takaisin visiitille. Kivoja kuvia 🙂

    Tykkää

    1. Kiitos! Juu en tiedä miksi se tuuli tuntui menevän luihin ja ytimiin juuri siellä 😊 mutta näin pohjoismaalaisena viileää keliä ei tietysti pitäisi kammoksua. Ehkä sitä aina olettaa ulkomaille lähtiessä että siellä on lämpimämpää kuin kotona.

      Tykkää

  10. Olen vuosikymmeniä sitten viettänyt useampaankin otteeseen aikaa Amsterdamissa, mutta nyt viimeisimmästäkin vierailusta kaupungissa on jo vierähtänyt vuosia ja taas vuosia, eli olisi kertausvisiitin aika. Olen kuitenkin yrittänyt ajoittaa sitä Keukenhofin akoihin ja siksi se on siirtynyt vuodesta toiseen, kun juuri silloin ei ole sitten sattunut sopimaan. Ehkä jo ensi vuonna …

    Tykkää

  11. Minä muistan Amsterdamin vain aurinkoisena ja lämpimänä, nähtävästi minulla on vain ollut tuuria aina siellä vieraillessani, viimeksi viime kesänä.
    Tuo kukkaloisto on kyllä aivan ihana ja joskus vielä täytyy lähteä sinne kun tulppaanit kukkivat.
    Asuntolaivat ovat myös tosi nostalgisia.

    Tykkää

  12. Oli ainakin maisemat kohdillaan teidän air bnb -mahoituksessa 🙂 Kävin kurkkaamassa kohteen kun itsekin samaa palvelua käytän, mutta hinta oli aika hurja, en raaskisi maksaa 195 euroa yöltä 😀

    Itselleni Amsterdam oli pitkään kohde jonne on päästävä, ja toukokuussa ’11 se vihdoin toteutui. Oli aivan ihanat ilmat, lämmintä ja aurinkoista. Toinen kerta oli viime toukokuussa, ihan samoihin aikoihin, ja jestas kun kävi hyinen tuuli! Kovin on keväät epävakaisia heilläkin. Amsterdam on mun top 3 kaupunkilistalla, eli suurensuuri rakkaus Barcelonan ja Budapestin ohella 🙂

    Tykkää

    1. Juu, kohde on vähän hintava mutta jos on isompi porukka (4 hlö) kuluja jakamassa niin tuli reippaasti halvemmaksi kuin kaksi hotellihuonetta. Tuo meidän matkustusaika tuntui olevan myös superkallista aikaa kun kämäisestäkin hotellista olisi saanut pulittaa 1200 euroa/ 3 yötä / 4 hlöä!

      Tykkää

  13. Voi, olisipa ollut lisää noita kukkakuvia! Minut Amsterdam hurmasi heti vallattomuudellaan ja villiydellään. Täytyisikin joskus kaivaa vanhat kuvat esiin ja kirjoittaa juttu siitä, mitä tunnustin Prostituutiomuseon ”syntien tunnustus-kopissa”. Tai no, ehkä ei ihan siitä, mutta matkasta muuten!

    Tykkää

  14. Mahtava aika käydä Hollannissa on tuo kevätkukinta. Olisipa kiva päästä käymään! Olen Amsterdamissakin ollut vain useamman kerran lentokentällä, mutta itse kaupunki on jäänyt näkemättä. Kovasti haluaisin päästä sinne kyllä käymään joskus.

    Tykkää

  15. Amsterdam on ihana. Olen käynyt kahdesti ja molemmilla kerroilla paistoi aurinko ja oli niin upeeta! Ai että. Menisin koska tahansa uudelleen – aivan varmasti taas joku kerta. Amsterdamissa on kyllä mainiota indonesialaista ruokaa!

    Tykkää

  16. Tuollainen määrä kukkia saa varmasti huumaavan tuoksun kaikkialle. Minä olen ottanut työkseni nuuskia, koskapa opin aikoinaan, että dementoituneen muisti virkistyy tuttuja tuoksuja nuuhkimalla. Minulla on huono muisti, joskin se johtuu kilpirauhasesta eikä dementiasta, mutta varmasti tuoksut toimivat samalla tavoin muistia virkistävästi.

    Tykkää

  17. Amsterdam ei onnistunut lumoamaan muakaan ensimmäiselle visiitillä. Satoi kaikki kolme päivää, jotka siellä vietettiin, valittiin floppiravintolat ja oltiin majoituttu liian kauas keskustasta. Kaupungissa itsessään ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta olosuhteet ei vaan olleet parhaat mahdolliset. Tän postauksen myötä tuli fiilis, että täytyy ehkä antaa sille uusi mahdollisuus :—-)

    Tykkää

Jätä kommentti