Kukkaloistoa Keukenhofissa

P1010141.jpg

Koska Amsterdamin matkamme sattui sujuvasti päällekäin tulppaanikauden kanssa, oli sanomattakin selvää että kuuluisia tulppaanipeltoja ja Keukenhofin puutarhaa olisi päästävä ihailemaan Lisseen. Lisse sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista, josta sinne pääseekin suhteellisen kätevästi kahdella bussilla tai junan ja bussin yhdistelmällä. Oma reittimme kulki jo aiemmin tutuksi tulleen Haarlemin kautta (vanha kirjoitus täällä!) , ja tälläkin kertaa ehdittiin tehdä pieni kiertokävely sympaattisessa ja tunnelmallisessa Haarlemissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haarlemista matka jatkui idyllisten lähiöiden kautta peltojen keskelle Lisseen. Tulppaanipellot eivät olleet valitettavasti parhaimmillaan, eikä harmaa sää toki tuonutkaan niitä kovin imartelevasti esiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onneksi Keukenhofissa kukkaloisto oli parhaimmillaan, ja niitä kukkia oli aivan häkellyttävä määrä! Keukenhofin sivujen mukaan puutarhaan on istutettu tänä vuonna yli 7 miljoonaa kukkasipulia. Kukkia löytyi kaikissa sateenkaaren väreissä, ja pelkästään tulppaanilajikkeita on esillä yli 800 erilaista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vaikka olen kukkien ja kasvien kanssa aivan toivoton, oli vierailu silti vaikuttava.

Täytyy kuitenkin myöntää, että taisin olla Haarlemiin paluusta silti iloisempi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


23 thoughts on “Kukkaloistoa Keukenhofissa

  1. Auringonpaiste tekee kyllä paljon! Kaikki vaikuttaa heti paljon hienommalta ja myös oma mielentila on vastaanottavaisempi kun aurinko tekee hyvän mielen 🙂

   Tykkää

 1. Keukenhof 💛💚❤💜
  Olin haaveillut tulppaanimerestä vuosia ja 2011 reissu toteutui. Olimme siinä mielessä hiukan liian myöhään reissussa, että tulppaanipellot loistivat karuina, leikkokukat olivat jo maailmalla, mutta Keukenhofissa oli vielä paljon katseltavaa.
  Tuo vaaleanpunaisen tulppaanin ja sinisen helmililjan yhdistelmä on mulle niin silmäkarkkia!

  Tykkää

  1. Meidänkin vierailun aikana pellot olivat pääsääntöisesti jo tyhjät. Parissa paikkaa ulkopuolella oli muutama rivi tulppaaneja, keukenhofissa niitä tietenkin onneksi oli ja paljon 🙂

   Tykkää

 2. Ihan mielettömän nättiä! Näyttää hienolta harmaassakin säässä. Ehdottomasti haluaisin joskus tulppaanireissulle Hollantiin. Rakastan myös noita tuulimyllyjä!

  Tykkää

 3. Tämä on just sitä Hollantia mitä en ole vielä päässyt näkemään. En ole ihastunut vähääkään Amsterdamiin, koska molemmilla visiiteillä oli tammikuu, järjettömän kylmä, viima ja vesisade. Tällaista toivon seuraavalle kerralle ❤

  Tykkää

 4. Onpa oikein peri-alankomaalaisen näköistä tulppaaneineen ja tuulimyllyineen, tosi kaunista ❤ En ole vielä Alankomaissa käynyt, mutta näiden kuvien perusteella visiitti täytyisi kyllä ajoittaa kevääseen! 🙂

  Tykkää

  1. Kevät on hyvää aikaa vierailla istutusten suhteen, jos mahdollinen kylmä viima ei haittaa 🙂 olisi kiva ajoittaa oma seuraava vierailu alkusyksyyn, kun lehdet alkavat kellertää.

   Tykkää

 5. Mahtaa lähteä voimakas tuoksu miljoonista kukista! Tuo on kyllä hienoa joissain tietyissä paikoissa, että on valtava kukkaloisto. Viimeksi sellainen paikka oli Perussa, mutta en sattunut olemaan juuri silloin, kun kukkaloisto olisi ollut parhaimmillan.

  Tykkää

 6. Wau mitä kukkia!! Ihana väriloisto!! Tuolla vois olla hieno vierailla kanssa että sais käsityksen mimmonen alue seoikeesti laajuudeltaan on. Moni siitä on maininnut et on valtava mutta ois hieno päästä näkee ja ihastelee paikan päälle itekkin!!
  Vaikka mä oon kanssa ihan toivoton kukkien kanssa (yleensä nekin joiden ei pitös nuutuu niin nuutuu tosi äkkii) mut silti mä tykkään kukista ja tulppaanit on aivan ihania, niinkun nää sun kuvatkin!! 🙂
  Ja noi Amsterdamin kujat! Tääkin on kohde jossa en oo käynyt mutta haluisin kyllä!!

  Tykkää

  1. Keukenhof on kyllä tosi iso alue, ja sitä ympäröi tulppaanipellot, koko Lissen alue on tunnettua kukkapelloistaan. Mä olen kanssa aivan käsi kukkien ja kasvien kanssa, mutta asiasta kiinnostuneet voisi saada tuolta inspiraatiota kotipuutarhaankin. Maailmalla olisi kyllä niin paljon vierailun arvoisia paikkoja, kaikkia ei vaan yhdellä kertaa ehdi nähdä!

   Tykkää

  1. Oli kyllä ihan hieno kokemus! Itse lähinnä keskityin valokuvaamiseen mutta asiasta kiinnostuneet voisivat saada sieltä vinkkejä vaikkapa kotipuutarhaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s