Rooma on aina hyvä idea

Matkasin ensimmäisen kerran Roomaan kymmenen vuotta sitten. Rooma ei silloin vielä varsinaisesti hurmannut ensikertalaista. Vietin silloin Roomassa viikon, ja muistan ajatelleeni matkan jälkeen että Rooma on nyt läpikotaisin nähty, ei tarvitse palata siis uudelleen. Useita vuosia myöhemmin löysin itseni jälleen Roomasta. En ole aivan varma oliko idea minun, vai lähdinkö kaveriporukan houkuttelemana. Toisella kerralla Rooma ja Italia vei sydämen. Siitä lähtien olen haaveillut paluusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roomassa rakastuin sen tunnelmallisiin pikkukatuihin ja leppoisaan tunnelmaan. Vaikka tällä kertaa matka vei muihinkin Italian kaupunkeihin, Rooma keikkuu edelleen omien lempikohteiden kärkisijoilla.

Vaikka ensimmäisellä kerralla ajattelin, että veni, vidi, vici,  Rooma on nyt nähty, löydän joka kerralla Roomasta jotain uutta.  Tällä kertaa majoitukseni sijaitsi Aventinossa, joka paljastui ehkä sympaattisimmaksi asuinalueeksi ikinä. Se oli myös kätevästi Trasteveren vastarannalla, joten tunnelmalliselle trattoria-illalliselle ei ollut pitkä matka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Trasteveren tunnelmallinen kaupunginosa
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Trasteveressa on runsaasti ravintolavalikoimaa

Aventinon kukkulan appelsiinipuutarhasta on myös upeat näkymät. Paikka tuntui olevan suosittu kohde nuorten rakastavaisten keskuudessa erityisesti auringonlaskun aikaan.

Aventinon kukkulan näkymiä

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hauskana faktana mainittakoon, että Maltan ritarikunnan päämajan portin avaimenreiästä avautuu myös melko hieno näkymä. Sattumaako?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Näkymä portin avaimenreiästä

Aventinosta on myös lyhyt kävelymatka historiallisen keskustan nähtävyyksille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Circo Massimo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Forum Romanum
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Trevin suihkulähde

Jos mielenkiintosi heräsi, lisää Aventinosta ja sen nähtävyyksistä voit lukea esimerkiksi täältä.

 


23 thoughts on “Rooma on aina hyvä idea

 1. Ollaan menossa Roomaan ensimmäistä kertaa nyt lokakuussa ja hieman jännittää. Ensiksi jo se, että on kaksi vilkasta lasta mukana. Ja toiseksi juuri tuo, että hyvin moni on sanonut, ettei Roomaan välttämättä rakastu – tai edes tykästy – ensimmäisellä kerralla. Olen kuitenkin hyvin kauan haaveillut sinne menemisestä ja yritänkin nyt jo etukäteen hieman laskea odotuksia. 🙂

  Kiitos vinkeistä ja tunnelmapaloista. Se on varma, että Aventinon kukkulalle mennään katsomaan maisemia!

  Tykkää

  1. Lokakuu on varmasti hyvä aika vierailla Roomassa! Turistejahan kaupungissa on aina, mutta kesän pahin tungos on jo lokakuussa lakannut. Suurin virhe minkä ensikertalainen (kuten minäkin) helposti tekee, on juoksee nähtävyydeltä toiselle ja väsyy, jolloin fiiliksetkin laskee. Silloin kaupungista voi jäädä valju fiilis mieleen. Muistakaa siis etenkin lasten kanssa ottaa hitaasti, syödä hyvin, ja nauttia myös Rooman puistoista ja ulkoilmasta. Vanhan keskustan pienillä kaduilla on paljon nähtävää ja kauniita yksityiskohtia, jos ei ole liian kiireinen niitä huomaamaan 🙂 Ihanaa matkaa teille!

   Tykkää

 2. Olen käynyt Roomassa kerran, eikä se minuunkaan silloin tehnyt kovinkaan suurta vaikutusta. Mutta haluaisin antaa kaupungille uuden mahdollisuuden kun kaikki sitä kehuu. Ja näyttäähän se aivan ihanalta näissäkin kuvissa 🙂

  Tykkää

 3. Mun piti käydä Roomassa neljä kertaa ennenkuin vakuutuin sen ainutlaatuisuudesta. Mulla oli ennen viimeisintä reissua myös se tunne, että sieltä on kaikki nähty, mutta Rooman nähtävyydet kestävät useamman käyntikerran. Ja hyvän loman tekee myös seura sekä herkullinen ruoka & viini.

  Tykkää

  1. Seura, ruoka ja viini tekee kyllä reissufiilikseen paljon! Tai ylipäätään se, osaako ottaa lomalla rennosti eikä sokaistu nähtävyyksien paljoudesta ja vietä lomansa suorittamalla nähtävyydeltä toiselle. Nautiskellen tulee parempi loma 🙂

   Tykkää

 4. Rooma on kyllä omia suosikkikaupunkejani maailmassa ja menee heittämällä Top5 kohteisiin. Se on paljon se, kun olen ainakin 250 kaupungissa Suomen rajojen ulkopuolella käynyt. Tässäkin postauksessa tuli hyviä uusia vinkkejä Roomaan, jonne seuraava reissu suuntautuisi mahdollisimman pian 🙂

  Tykkää

 5. Mä en ole vielä koskaan käynyt Roomassa vaikka muuten Italiassa on tullut käytyä useamman kerran. Se onkin ihan listan kärjessä, kun seuraavan kerran tulee mahdollisuus lähteä viikonloppulomalle.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s