Päiväretki Pohjois-Irlannissa

Aikanaan yläasteen maantiedon kirjassani oli upea kuva Giant’s Causewaysta, ja siitä lähtien olen haaveillut joskus pääseväni näkemään sen oikeasti. Niinpä Dublinin lentolippuja varatessani ajattelin tässä olevan vihdoin siihen tilaisuus! Koska Dublinista on Giant’s Causewaylle melko pitkä matka, eikä vasemmanpuoleinen liikenne houkuttanut, paras mahdollisuuteni oli Pohjois-Irlannin opastettu päiväretki. Samalla pääsisin ihailemaan Irlannin maaseutua sekä muutamia kohokohtia matkan varrelta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajomatkalla Belfastiin opas kertoili Pohjois-Irlannin ja Belfastin historiasta. Pikaisen pysähdyksen vuoksi aikaa Belfastiin tutustumiseen ei ollut juurikaan, mutta Belfastin keskusta vaikutti kompaktilta ja hyvin tavalliselta.

P1010152.jpg

Belfastin jälkeen maisemat muuttuivat upeiksi Antrimin kreivikunnan läpi ajellessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Giant’s Causeway sijaitsee Pohjois-Irlannin pohjoiskärjessä lähellä Bushmillsin kylää. Basalttipylväät ovat muodostuneet miljoonia vuosia sitten kuuman laavavirran jäähtyessä ja rakoillessa. Paikallisen uskomuksen mukaan pylväät ovat jäänne muinaisesta jumalien kävelytiestä Irlannin ja Skotlannin välillä. Skotlannin Staffa-nimiseltä saarelta löytyy samanlaisia basalttipylväitä, eli ”kävelytien” toinen pää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se tunne, kun pitkäaikainen haave toteutuu on aika mieletön. Siitä huolimatta, että se yläasteen maantiedon kirjan kuva oli paljon hienompi, ja siinä ei ollut yhtään ihmistä. Todellisuudessa niitä oli ehkä tuhat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bussin suunnatessa takaisin kohti Dublinia pysähdyimme vielä ihailemaan jylhää rantaviivaa sekä testaamaan hermoja Carrick-a-Reden riippusillalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suosittelisinko vastaavaa päiväretkeä muille? Kyllä ja en. Siinä tapauksessa, jos se on ainoa mahdollisuutesi nähdä haluamasi kohde, niin mene ihmeessä. Itseäni harmitti useasti päivän aikana tiukat aikataulut ja hyvin lyhyet pysähdykset. Toisaalta päivän aikana oli paljon ajettavaa, ja olimmekin liikkeellä aamusta iltaan, joten pidemmille pysähdyksille ei olisi ollut aikaa. Itselleni ainakin varmistui, että opastetut retket eivät ole mun juttuni, ja nautin enemmän oman aikataulun joustavuudesta.

Millaisia kokemuksia sinulla on opastetuista retkistä?


6 thoughts on “Päiväretki Pohjois-Irlannissa

 1. Olipa upeat maisemat! Todella hieno tuo Instasta tuttu puukujanne, missäs se taas olikaan?

  Järjestetyt retket eivät ole minunkaan juttuni. Haluan nähdä maisemani mahdollisimman aitoina, luontokohteet mahdollisimman rauhallisina, joten vuokra-auto ja aikainen ylösnousu (tai myöhäinen nukkumaanmeno) ovat parhaita vaihtoehtojani 🙂

  Tykkää

 2. HIeno paikka, tuonne olisi kyllä päästävä!
  Muutama kaveri on tämän vuoden aikana käyneet Giant’s Causewayllä, olivat napanneet Dublinin lentokentältä bussin Belfastiin (kulkee kerran/tunnissa) ja sieltä taksin kohteeseen. Oli ollut helppoa kuin heinänteko! 😉

  Tykkää

 3. Näistä kuvista tuli monta muistoa mieleen, mahtavaa seutua tuo Pohjois-Irlannin rannikko. Tuo riippusilta ei näytä kuvissa niin hurjalta kuin miltä sen ylittäminen tosielämässä tuntuu, muistan vieläkin sen adrenaliilipiikin, kun tuulisessa tihkusateessa puristin kaiteita ja mietin että entä jos tämä tästä tippuukin 🙂

  Tykkää

  1. Rannikko on tuolla kyllä niin upea! Ja tuo riippusillan ylittäminen oli kyllä aika jännittävää, mutta yllättävän vähän se loppujen lopuksi heilui. Sää sattui olemaan suhteellisen hyvä eikä tuullut juurikaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s