Marsaxlokkin sunnuntaimarkkinat

Marsaxlokk (lausutaan Marsashlok) on pieni kalastajakylä Maltan saaren eteläosassa. Jo antiikin ajoista lähtien kylä on ollut pääasiallinen merenelävien saapumisreitti saarelle, ja edelleen kalastajat saapuvat lasteineen tänne. Osa kalastajista käyttää edelleen perinteisiä, värikkäitä puuveneitä kalastamiseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samasta syystä kylä on erityisen tunnettu tasokkaista kalaravintoloistaan, ja onkin paikallisten keskuudessa suosittu sunnuntain lounaskohde. Lisäksi sunnuntaisin rantaa reunustaa pitkät markkinapöydät, jossa myydään merenelävien lisäksi muun muassa paikallisia tuotteita, matkamuistoja, vaatteita ja kenkiä ja tilpehööriä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten kuvitella saattaa, pieni kylä oli turisteista (ja ehkä joistain paikallisistakin) sunnuntaina kovin tukossa, ja parhaimpaan lounasaikaan ravintoloihin olisi pitänyt tehdä pöytävaraus. Osa myyntipöydistä on paikalla ilmeisesti päivittäin, mutta mereneläviä vain sunnuntaisin. Jostain syystä ainakin oma matkaoppaani suositteli vierailua juurikin sunnnuntaina, mutta jos erityisesti raa’at kalat eivät kiinnosta, niin muina päivinä kokemus voisi olla väljempi ja mukavampi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Markkinoiden, kalaravintoloiden sekä sataman lisäksi kylässä ei tuntunut juuri olevan muuta nähtävää. Lähistöltä löytyy kuitenkin esimerkiksi suosittu kallioinen uimapaikka St.Peter’s Pool.  Jos kaipailet lisää vinkkejä Marsaxlokkiin ja ympäristöön, kurkkaa tämä Maltauncoveredin linkki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miltä Malta ja Marsaxlokk vaikuttaa? Tai jos olet jo käynyt, niin mitä tykkäsit?


8 thoughts on “Marsaxlokkin sunnuntaimarkkinat

 1. Todella viehättävän näköinen paikka! Pienet kylät ja turkoosit ovet saavat sydämeni sykkimään nopeammin ❤ Minulla on varmaan joku aukko sivistyksessä, kun Marsaxlokkista en ikinä ollut kuullutkaan ja noin monet turistit ovat.

  Tykkää

  1. Älä huoli Heli, minäkin (kuten varmasti myös moni muu) törmäsin Marsaxlokkiin ensimmäistä kertaa Maltan matkaopasta lukiessani. Ja kun näin kuvia noista värikkäistä veneistä niin pakkohan sinne oli lähteä kuvailemaan 🙂

   Tykkää

 2. Olen käynyt Maltalla mutta en kyseisessä kylässä. Vähän harmi, että rauhallinen sunnuntai-idylli kärsii turistiryysiksestä mutta onneksi lomalla voi ajoittaa käynnin jollekin muullekin päivälle, jolloin voi rauhassa fiilistellä noin upeaa paikkaa.

  Tykkää

 3. Oi, mitä värejä näissä kuvissa on! Jos en olisi lukenut tekstiä, en olisi pelkkien kuvien perusteella osannut sanoa, että mistä päin nämä kuvat on otettu (ja jos ei huomioida Maltan lippuja kuvissa). Ihastuttavan erilainen tunnelma näissä kuvissa kuin niissä, joihin yleensä Maltalta törmää 🙂

  Tykkää

 4. Vau, upeita kuvia! Nuo värikkäät veneet ja tuo maisemat riittäisivät minulle syyksi matkustaa tuonne 🙂 Maltalla en ole vielä käynyt, mutta jos joku päivä sinne päädyin, niin täytyy mahduttaa tuo kohde matkaohjelmaan.

  Tykkää

  1. Kiitos Katariina! 🙂 Marsaxlokissa kannattaa ehdottomasti käydä jos saarella on, sillä se hiveli kyllä silmää. Jos ihmisiä olisi ollut sinä päivänä vähemmän, olisin mielelläni nauttinut hitaan lounaan satamaa katsellen 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s