Matkustusvuosi 2017 – ja mitä luvassa ensi vuodelle?

Vuosi 2016 oli matkustusrintamalla aika mieletön, ja alkuvuodesta harmittelin ettei tämä vuosi voi millään nousta sen kanssa tasoihin. Nyt kuitenkin taaksepäin miettiessä, tänä vuonna tuli reissattua monessa täysin uudessa kohteessa, ja sain omalta ”bucket listalta” ruksittua neljä kohtaa toteutuneeksi. Ei ollenkaan huono vuosi siis!

Vuosi 2017 alkoi lupaavasti Mauilla, Havaijilla. Lentodiilien tarjouksesta päähänpistona alkunsa saanut matka oli kaukaisin kohde tähän mennessä, mutta silti yllättävän tuttu amerikkalaisvaikutteisen kulttuurinsa vuoksi. Oli hassua ajatella, että olen miltei maailman toisella puolen, ja silti Yhdysvalloissa. Vehreä saari tarjosi kuitenkin uusia kokemuksia monipuolisen luontonsa puolesta, ja vuosi matkan jälkeen huomaan palaavani ajatuksissani yhä useammin Hanan vesiputouksille ja Haleakalan huipulle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevään koittaessa palasin Amsterdamiin tulppaaniloiston ollessa parhaimmillaan, ja tällä kertaa ihastuin Amsterdamiin täysillä. Jännä juttu, että joskus samat kohteet vaativat useamman vierailun ennen kuin ne tekevät vaikutuksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toukokuun Italian junaseikkailu oli minulle tämän reissuvuoden kohokohta. Kaksi viikkoa Italian klassikkokohteita kiertäessä en voinut olla muuta kuin onnellinen. Mitä muuta olisi voinut odottaa, olihan luvassa taatusti hyvää ruokaa, välimerellistä elämänrytmiä, upeita maisemia ja runsaasti kulttuurihistoriaa. Erityisesti Cinque Terre ja Venetsia jäivät mieleen upeina kohteina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesäkuussa matkustin ensimmäistä kertaa Irlantiin, ja kohteeksi valikoitui Dublin lyhyen viikonloppumatkan vuoksi. Alkuun en lämmennyt Dublinille ollenkaan, mutta viimeisenä päivänä taisin löytää sen hienoudet. Matkan kohokohta oli kuitenkin retki Pohjois-Irlannin upeisiin maisemiin, ja kun seuraavan kerran palaan, haluan ehdottomasti nähdä lisää Irlannin maaseutua, pikkukyliä ja rannikkoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syyskuussa jatkoin kesää Maltalla, joka oli minulle myös täysin uusi kohde. Vuoden aiemmista matkoista poiketen Malta oli pyhitetty täysin rentoutumiselle, mutta pian tekemisen puute ajoi meidät koluamaan saarta ristiin rastiin. Maltasta jäi hieman ristiriitaiset fiilikset, mutta esimerkiksi Gozolle ja Mdinaan palaisin mielelläni sitten joskus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuoden viimeinen reissu suuntautui Dubaihin ja Abu Dhabiin. Arabikulttuurin vuoksi olin matkasta etukäteen melko innoissani, vaikka ajoittain sitä aitoa Dubaita oli kaiken kimalluksen alta hankala löytää. Päämäärätön ihmettely soukeissa, rukouskutsujen sointi, aavikon kauneus sekä mielettömän kaunis sheikki Zayedin moskeija Abu Dhabissa tekivät reissusta onnistuneen. Lisäksi näin auringon kunnolla ensimmäistä kertaa kai kuukausiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensi vuodesta on kuitenkin tulossa matkailurintamalla viime vuottakin parempi. Alkuvuosi sujuu suhteellisen hiljaisissa merkeissä, ja keväälle on varattu pienen budjetin matkat Gdanskiin ja Madridiin. Sen sijaan syksyllä toteutuu vihdoin unelmani hetkellisestä oravanpyörästä irroittautumisesta, kun lähdemme miehen kanssa muutaman kuukauden matkalle maailman ympäri. Pari budjettiin vaikuttavaa muuttujaa varmistuu vielä kevään mittaan, mutta suunnitelmana olisi liikkua USA:n, Uuden-Seelannin, Australian ja Kaakkois-Aasian kautta reppureissaten.

Mitä matkasuunnitelmia sinulla on vuodelle 2018?

 


29 thoughts on “Matkustusvuosi 2017 – ja mitä luvassa ensi vuodelle?

 1. On sinulla ollut hieno matkavuosi. Noista matkoista muistankin lukeneeni tuosta Italian matkasta ja Maltan matkasta. Italiassa Cinque Terressä mekin kävimme vuonna 2016. Meillä tulevaisuuden lukkoon lyödyt matkat ovat: Jordanian Aqaba, Hollanti Leiden ja Kiova marraskuussa. Muusta kaavaillusta parista matkasta ei ole kuin suunnitelmia mutta ehtiihän tässä. Mukavaa matkavuotta 2018!

  Tykkää

 2. On vuoteen mahtunut vaikka mitä! Omissa haaveissa on tuo Havaiji, Irlanti ja Italia. Kuluvalle vuodelle suunnitelmissa on hiekkarantaa, Italiaa ja ehkä toivottavasti jotain muutakin. 🙂

  Tykkää

 3. Kivoja matkakohteita mahtunut vuoteesi, mutta juuri alkanut vuosi vaikuttaa kyllä kiinnostavalta tuon maailmanympärimatkan muodossa. 🙂 Ihanaa reissuvuotta 2018!

  Tykkää

 4. Hieno matkailuvuosi sinulla on takana. Haaveilen itse matkustavani Cinque Terreen, mutta toivekohteita on niin monta, ettei millään pysty kaikkea toteuttamaan. Maailmanympärimatka on tietysti ihan unelmien unelma. Ihan mahtavaa, että pääsette toteuttamaan sitä! Omissa suunnitelmissa on tälle vuodelle Malediivit, Rooma ja Madagaskar. Varmasti muitakin tulee, mutta nuo on varattuna.

  Tykkää

 5. Tosi kivoja kohteita on sun reissuvuoteen mahtunut! Jännä myös huomata, miten eri tavalla ihmiset näkee tietyt kohteet – itse lämpenin Amsterdamille heti ensi silmäyksellä, kun siellä joulukuussa kävin ja jäi kyllä sellainen fiilis, että joskus on mentävä uudestaan. Näistä kohteista on kyllä pakko mennä myös selailemaan Dubaista ja etenkin Irlannista kertovia postauksia – Dubai on mun bucket listillä ollut jo jonkin aikaa (vaikka sinne matkustaminen tuskin vielä hetkeen on ajankohtaista) ja Irlantiin olisi tarkoitus ehtiä kevään aikana 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos Fiia! Ensivaikutelmaan kohteista vaikuttaa niin moni tekijä, esimerkiksi ajankohta, sää tai seura. Jos jokin ei ole kohdallaan, niin se voi vaikuttaa negatiivisesti koko reissun fiilikseen. Irlannin postaukset löytyy jo blogista, ja Dubain postauksia tulee lisää vielä tulevien viikkojen aikana, pysy siis langoilla! 🙂

   Tykkää

 6. Ihan huikeita kohteita kaikki! Havaiji on ihana, sinne haluaisin pian uudestaan ja ensi kerralla juurikin tuonne Mauille. Reissurikasta vuotta myös tänä vuonna ❤ Meillä alkaa tänä vuonna kulkurielämä maailmalla, joka aloitetaan Kaakkois-Aasiaa kiertämällä.

  Tykkää

  1. Minäkin arvelisin että syy on varmaan juurikin tuo roadtrip! Se on mullakin suunnitelmissa sitten seuraavan kerran kun Irlantiin menen, Dublin jäänee silloin välistä 😀

   Tykkää

 7. Ennakko-odotuksista huolimatta 2017 on tämän postauksen perusteella ollut aika mahtava reissuvuosi. Havaijia lukuunottamatta kohteet ovat minulle enempi vähempi tuttuja, mutta mihin tahansa lähtisin kyllä uudelleen, ja Venetsiassa itsekin kävimme viime vuonna. Meidän reissuvuosi starttaa ihan kohta viiden viikon reissulla Uuteen-Seelantiin ja Hongkongiin. Sen jälkeen taitaa olla aika hiljainen vuosi työkuvioista johtuen, mutta aloitus on ainakin hyvä 🙂 Mahtavaa päästä sitten loppuvuodesta lukemaan teidän maailmanympärimatkan tarinoita!

  Tykkää

  1. Oi, aika mielettömältä kuulostaa teidän reissuvuoden aloitus! Vaikka töissä olisi kiireistä, toivottavasti saat edes jotain viikonloppureissuja mahdutettua loppuvuoteenkin 🙂

   Tykkää

 8. Kirjoitit, että Amsterdam vaati useamman vierailun ennen kuin ihastuit paikkaan. Minulle kävi samoin Oslon kanssa. Olen käynyt kaupungissa lukuisia kertoja, mutta viime kevään vierailun myötä innostuin ensimmäistä kertaa Oslosta ja haaveilen koko ajan paluusta.

  Tykkää

  1. Niin moni asia vaikuttaa siihen, pitääkö kohteesta ensinäkemältä vai vaatiiko se pidemmän ajan tai useamman käynnin. Loppujen lopuksi sen ei tarvi olla kovin kummoinenkaan juttu, että kohde ei sytytä. Mulle ainakin riittää se jos sää on huono, jos on reissuväsymystä, tms. Oslo onkin minulle vielä vieras kohde, joskus sinnekin varmasti tulee vielä lähdettyä!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s