Mitä tehdä Dubaissa?

Dubain talous nojaa vahvasti turismin tuomille tuloille, joten kaupungista on kehittynyt Lähi-Idän viihdekeskus josta löytyy tekemistä ja viihdykettä jokaiselle. Miltä kuulostaisi maailman suurin sisähuvipuisto, sisälle rakennettu sademetsä, maailman korkein rakennus tai maailman suurin ostoskeskus? Tekemistä riittää, mutta usein niissä on kallis hintalappu. Haaste onkin kokea Dubai ilman että se tyhjentää pankkitilin.

 

Ostoskeskukset

Ostoskeskuksia ei pitkään voi Dubaissa välttää vaikka haluaisikin, sillä liikkeet ja ravintolat ovat hyvin pitkälti keskitetty ostareihin. Useimmat liikkeet ja ruokapaikat ovat kansainvälisiä ketjuja, mutta myös paikallisia ja tasokkaitakin ravintoloita löytyy ostareilta. Viikon matkan aikana onnistuimme syömään vain kerran jossain muualla kuin ostoskeskuksessa, mutta matkan parhaat ruokaelämykset saatiin pienen paikallisen ostoskeskuksen food courtista, jossa söin ehkä elämäni parasta intialaista ruokaa.

P1010275.jpg
Muille Amerikka-faneille tiedoksi, että Dubaista löytyy Shake Shack!

Lisäksi ostoskeskuksista löytyy myös näkemistä ja tekemistä, sillä esimerkiksi Dubai Mallista löytyy luistelurata ja akvaario, Mall of the Emiratesista laskettelukeskus, ja Ibn Battutan ostoskeskus on rakennettu samannimisen tutkimusmatkailijan kohtaamien maiden tyyliin, ja on kaunein ostoskeskus minkä olen nähnyt.

Basaarit eli soukit

Jos ostoskeskuksien pääasiassa kansainvälinen liikevalikoima ei houkuta, Dubaista löytyy useampia basaareja josta löytyy paikallisiakin tuotteita. Dubain vanha souk sijaitsee Deiran puolella jokea, ja on soukeista isoin ja suosituin. Alueella on itseasiassa useampikin souk, jotka ovat keskittyneet eri asioiden myymiseen: on kultasouk, jossa myydään pääasiassa koruja ja kelloja, tekstiilisouk ja maustesouk.

P1010143.jpg

Hienompi ja kalliimpi valikoima löytyy uudesta Madinat Jumeirahin soukista, jossa on vähemmän tyrkyttämisen meininkiä. Lisäksi alueelta löytyy muutamia kivoja ravintoloita kauniilla näköalalla, joten alue on myös hyvä, joskin hieman tyyris illallispaikka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aidoin ja paikallisin souk löytyy mielestäni vanhan soukin vastarannalta, Bur Dubaista, josta pääsee kätevästi ylittämään joen Deiraan pikkuveneellä ja pikkurahalla. Bur Dubain soukin pystyy siis kätevästi yhdistämään vanhan soukin kanssa samaan vierailuun. Bur Dubain puolella oli soukissa huomattavasti vähemmän väkeä, tunnelma kiireettömämpi ja hinnat Deiran soukia huokeammat. Valikoima on tosin suppeampi, mutta paljon samaa tavaraa näytti olevan joen molemmin puolin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näköalat

Jos haluat ihailla Dubaita ylhäältä käsin, suolaisesta hinnastaan huolimatta Burj Khalifa on siihen paras paikka. Erityisen hyvä aika vierailulle on saapua ennen auringonlaskua, ja jäädä odottamaan valojen syttymistä. Pimeän tullen voi laskeutua alas Burj Khalifan edustalle Dubai Fountain-suihkulähteelle, joka tanssii iltaisin musiikin tahtiin puolen tunnin välein. Sekin on omassa luokassaan maailman isoin. Tietenkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uimarannat

Suuri osa Dubain rantaviivasta on kalliiden hotellien tai hallitsijasuvun omistuksessa olevaa yksityisrantaa, mutta muutama avoin julkinen uimarantakin löytyy. Suosituin niistä on Jumeirah Beach Residence, jota myötäilee The Walk-niminen rantabulevardi. Ympäröivä Marinan alue on täynnä Dubain kalleimpia asumuksia.

P1010010.jpg

Aavikkosafarit

Jos Dubain kiiltäväpintainen kaupunkimaisema kyllästyttää, Dubaista pääsee nopeasti keskelle ei-mitään. Aavikkosafarien tarjoajia on huikea määrä ja niiden hinta ja sisältö vaihtelee, mutta suurin osa sisältää dyyniajelun sekä beduiinileirin, jossa on tanssiesityksiä, buffetillallinen ja mahdollisuus kokeilla kamelinratsastusta. Myös yksityisiä ja räätälöityjä aavikkokokemuksia on tarjolla, mutta niiden hinta hipoo luonnollisesti pilviä. Oma valintamme oli keskihintainen puolen päivän safari, jossa pääsimme ihailemaan upeaa auringonlaskua dyyneillä ennen beduiinileiri-illallista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aavikkosafaria varatessa on hyvä tiedostaa, että halvimpien safarien leirit ovat myös suurimpia yhteisleirejä, joissa voi olla osallistujia useampia satoja. Lisäksi ne saattavat olla aaltopellistä ja neon-kylteistä koottuja, joka mielestäni syö tunnelmaa. Hieman enemmän maksamalla on todennäköisempää, että leiri on pienempi ja autenttisemman oloinen. Platinum Heritagen sivuilla on hyvä englanninkielinen opas safarin valintaan, tässä siihen linkki.

P1010832.jpg

Puuttuuko listasta jotain mitä ehdottomasti haluaisit suositella muille? Muita must-see-juttuja Dubaihin? Jos on, niin vinkkaa kommenttiboksiin!


15 thoughts on “Mitä tehdä Dubaissa?

 1. Tuttuja maisemia ja ajatuksia! Oltiin Dubaissa miehen kanssa 2015 – tai hotelli oli autenttisemmalla Sharjahin puolella viereisessä emiraatissa. Vähän jäi harmittamaan aavikkosafarin väliin jääminen, mutta kai senkin vielä joskus ehtii tässä elämässä! Dubain nähtävyyksien lisäksi kiva kokemus oli käydä Abu Dhabissa ja etenkin katsastamassa sheikki Zayedin moskeijan 🙂

  Tykkää

  1. Aavikkosafari oli itselleni kokemuksena vähän niin ja näin. Olisin halunnut enemmän aikaa valokuvaukseen, ja yöpyminen autiomaassa olisi ollut myös ihana kokemus! Tuo sheikki Zayedin moskeija oli kyllä upea! Siitä on tulossa ihan oma postauksensa 🙂

   Tykkää

 2. Noista tuo aavikkosafari olisi ehkä eniten se oma juttuni. Dubai ei niin suuresti innosta itseäni, vaikka moni siellä käykin ja tykkää kovasti. Aavikolla yöpymisen kokisin toki itse mielelläni. Uskon, että olet saanut koottua postaukseen ne suurimman pääaktiviteetit.

  Tykkää

  1. Dubai oli mulle todennäköisesti yhden vierailukerran kohde. Ei jäänyt mitään paloa mennä sinne enää takaisin, tosin sen autiomaassa yöpymisen minäkin haluaisin vielä kokea 🙂

   Tykkää

 3. Hyvin jäsennelty postaus Dubain tarjonnasta! Dubai on ollut muutaman kerran suunnitelmissa, mutta jäänyt toistaiseksi näkemättä. Se ei varmasti ole ihan sellainen paikka mistä suuremmin tykkäisin, mutta kiehtoisi kerran elämässä nähdä miten kaikki on laitettu ihan överiksi. Burj Khalifa ja hyvin valittu aavikkosafari kiinnostaisivat.

  Tykkää

 4. Dubai on jo muutaman vuoden ajan houkutellut, mutta ei vielä kuitenkaan niin paljoa, että sinne olisin suunnannut. Olen nyt muutaman viikon sisään lukenut monta juttua Dubaista, että kai sinne pitäisi lennot jossain vaiheessa varata. Etenkin aavikkosafari ja arkkitehtuurinen överyys Dubaissa kiinnostavat.

  Tykkää

  1. Kiitos Sari! Kesti hetki ennen kuin paikanpäällä pääsi Dubain pinnan alle. Suurin auttava tekijä oli, että meidän majoitus oli hyvin paikallisella alueella ja sitä kautta tuli käveltyä paljon siellä, missä paikallisetkin ovat. Jos olisin majoittunut resortissa, olisi kokemus voinut olla paljon pintapuolisempi.

   Tykkää

 5. Kävin Dubaissa viime lokakuussa, eikä se valitettavasti sytyttänyt ollenkaan. Ostarit ja pilvenpiirtäjät, okei ne on nähty päivässä parissa mutta alkuperäistä Dubaita on jäljellä todella vähän ja sekin Bur Dubain alueella. Suosittelenkin retkiä Dubain ulkopuolelle kuten Abu Dhabiin, jos haluaa matkaansa muutakin sisältöä kuin mitä dollareilla saa.

  Tykkää

  1. Näinhän se on, että suuri osa Dubaita on uutta ja ”länsimaista”. Bur Dubain alueelta löytyy onneksi vielä muutamia paikallisia alueita, kuten Al Karama ja Al Fahidi. Deiran puoli on myös paikallisempi, ja viereinen emiraatti Sharjah sitten jo huomattavasti vanhoillisempi. Mekin käytiin Abu Dhabissa, ja sheikki Zayedin moskeija oli kyllä uskomattoman kaunis! Siitä on tulossa ihan oma postauksensa.

   Tykkää

 6. Ihana, että nostit esiin nuo paikalliset soukit. Dubai-postauksissa nimittäin liian usein vilahtaa vain kiiltäviä ostoskeskuksia ja tekoaltaita, vaikka paikalla on varmasti muutakin annettavaa. Ja tuollainen aavikkosafari olisi kyllä mahtava toteuttaa jos ja kun seuraavaksi matkani Dubaihin vie. 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos Anna-Katri! 🙂 Aavikkosafari oli kyllä yksi matkan kohokohtia, mutta jos menisin uudelleen niin panostaisin enemmän sen laatuun. Todennäköisesti ottaisin safarin Platinum Heritagelta tai Arabian Adventuresilta, jotka ovat hyvämaineisia ja parempilaatuisia safarijärjestäjiä. Dubaista sai kyllä paikallista elämää hieman hakea, onneksi sitä vielä löytyy muutamilta asuinalueilta.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s