Uskomattoman kaunis Sheikki Zayedin moskeija

Vaikka Dubaissa riittääkin tekemistä ja näkemistä, sen lisäksi matkaan on helppo yhdistää vierailu muissakin emiraateissa. Jos aikaa on vain yhdelle, Abu Dhabi on erinomaisen hyvä vaihtoehto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Abu Dhabi on Arabiemiraattien pääkaupunki ja hallintokeskus, vaikka se onkin kooltaan ja asukasmäärältään Dubaita pienempi. Abu Dhabi on myös naapuriaan konservatiivisempi, eikä sieltä löydy juurikaan yöelämää. Abu Dhabistakin löytyy Dubain tapaan teemapuistoja, mutta suurin vetonaula on uskomattoman kaunis Sheikki Zayedin moskeija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moskeija on monen muun emiraattirakennuksen tapaan suhteellisen uusi, sillä se rakennettiin vuosina 1996-2007. Moskeijassa yhdistyy eri muslimimaiden rakennustyylejä egyptiläisestä arabialaiseen, intialaiseen ja persialaiseen. Rakennusmateriaaleina käytettiin mm. marmoria, kultaa ja muita jalometalleja, kristalleja ja keramiikkaa. Ja upeudessaan moskeija on todellakin sen arvoinen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moskeijan rukoussalin matto on maailman suurin, ja sen on tehnyt käsityönä noin 1200 iranilaista matonkutojaa. Myös moskeijan kattokruunut ovat ennätyksellisiä, sillä ne on tehty miljoonista Swarovski-kristalleista, ja suurin niistä on maailman kolmanneksi suurin kattokruunu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maan suurimpana moskeijana se on muslimeille tärkeä rukouspaikka, joten huomaavainen käytös on ensisijaisen tärkeää. Erityisesti naisten on pukeuduttava peittävästi, ja moskeijasta saa tarvittaessa ylleen laina-abayan. Kengät riisutaan moskeijan ulkopuolella.

Abu Dhabiin pääsee Dubaista edullisesti bussilla, ja matka-aika on noin 1h 40min. Abu Dhabin keskustasta helpoiten moskeijalle pääsee taksilla. Moskeijaan on ilmainen sisäänpääsy, mutta huomioi aukioloajat etenkin perjantaisin ja Ramadanin aikaan.

Moskeijaan kannattaa kuitenkin suunnata valokuvausmielessä iltapäivällä, sillä auringonlasku sekä moskeijan iltavalaistus värjää moskeijan upeaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


14 thoughts on “Uskomattoman kaunis Sheikki Zayedin moskeija

 1. Vau! Olen aiemminkin ihastellut kuvia kyseisestä moskeijasta ja on se vaan kyllä upea! Abu Dhabissa en ole käynyt, mutta Dubaissa ihastelin kovasti myös arabivaikutteista arkkitehtuuria ja sisustusta. Valokuvia tuli otettua ihan vaan pienistä yksityiskohdista ja vaatekaupoista. 🙂

  Tykkää

  1. Siellä oli kyllä myös paljon valokuvattavaa! Olisi ihana päästä myös Marokkoon, josta on tullut kanssa sellainen fiilis että valokuvauksellisia yksityiskohtia olisi kaikkialla. En kyllä tiedä pitääkö se käsitys paikkaansa… 😀

   Tykkää

 2. Tuo moskeija on kyllä upea paikan päällä, niin innoissani kiersin tuolla kamerani kanssa 2015 reissullamme! Yhdistimme Dubain matkaan vierailut Abu Dhabissa ja Sharjahissa. Omanissakin olisi mielenkiintoista päästä joskus käymään. Dubai on sen verran helppo sään ja sijainnin puolesta ja halpakin kohde nykyään, joten tuonne suunnille varmasti tulee palattua vielä.

  Tykkää

  1. Omaniin minäkin haluaisin joskus lähteä, joten ehkä siksi tulee vielä lennettyä Dubaihin. Muuten en ehkä sinne palaisi, sillä vaikka reissu omanlaisensa kokemus olikin, niin jäi semmoinen fiilis että arabiemiraatit on nyt nähty.

   Tykkää

  1. Kävinkin lukemassa sun postauksen, on tosiaan aina kiva lukea toisen kokemuksia jostain paikasta missä on itsekin käynyt. 🙂 Minulla on myös kaikista eniten kuvia matkalta juuri tuolta moskeijasta, onhan se niin kuvauksellinen!

   Tykkää

  1. Tuo satumaisuus on totta, mulle tuli mieleen tuhat ja yksi yötä ja kaikki sulttaanitarinat, vaikka se olikin moskeija eikä palatsi. Mutta koristeellisuuden vuoksi se tuntui enemmän palatsilta. Yllätyin myös että se on noinkin uusi, kuvittelin sen olevan jostain syystä paljon vanhempi.

   Tykkää

 3. Kaunishan tuo on, mutta sen uutuus hieman häiritsee. Juuri vierailin Tunisiassa, Kairouanissa, joka on Islamin neljänneksi pyhin kaupunki. Siellä sijaitsee Sidi-Uqban, eli Suuri moskeija, joka on rakennettu 800-luvulla ja jonka pääpihan ja rukoussalin pylsäiden alaosat ovat peräisin Karthagon tuhotusta kaupungista 300-luvulta!

  Tykkää

 4. Mielettömän kauniita valokuvia ja olet valinnut ajankohdan loistavasti iltapäivälle niinkuin mainitsitkin, lisää kuvien taianomaisuutta entisestään. Moskeija on upea ja ensi reissulla Dubaihin on päästävä tänne!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s