Näin syntyi idea matkasta maailman ympäri

Kesällä 2016 istuin iltaa ystävieni kanssa, ja puheenaihe ajautui tuleviin kolmekymppisiin. Mikä on se asia jonka haaveilet saavuttavasi ennen kuin täytät 30? Toisilla se oli perheen perustaminen tai omistusasunto, mutta itse huomasin haaveilevani downshiftaamisesta. Siitä, että voisin joksikin aikaa irtautua työn ja arjen oravanpyörästä, ja lähteä reppu selässä vaikkapa kiertämään maailmaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yleensä reppureissaaminen tai jonkinlainen välivuosi toteutetaan heti koulun jälkeen, mutta itse olin ajautunut lukiosta suoraan töihin, opiskelemaan ja taas töihin. Matkustamisen huumankin löysin vasta valmistumiseni jälkeen, ja säännöllisen kuukausipalkan ja vuosiloman turvin olenkin päässyt matkustamaan useamman kerran vuodessa. Viikon-kahden lomat ovat yhä enemmän alkaneet tuntua liian lyhyiltä ja rajoittavilta, ja samalla palo lähteä maailmalle pidemmäksi aikaa tuntumaan yhä voimakkaammalta.

Siinä istuessani ja asiaa miettiessäni päätin, että kahden vuoden päästä, syksyllä 2018, lähden unelmieni matkalle maailman ympäri. Onneksi mieskään ei tarvinnut kovasti suostuttelua lähtemään mukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt kun lähtöön on enää hiukkasen reilu puoli vuotta, ja kaikki palaset ovat vihdoin loksahdelleet kohdalleen, voin alkaa pikkuhiljaa avata blogiin reittiä, budjettia ja etukäteisvalmisteluja. Ainakin niistä on siis postaukset tulossa kevään mittaan!

Neljän kuukauden maailmanympärimatka starttaa sitten syyskuussa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


23 thoughts on “Näin syntyi idea matkasta maailman ympäri

  1. Eikö! 😀 Tuo oli hauska tilanne, kyseessä oli mun ensimmäinen kookospähkinä (!) ja myyjä kysyi haluanko sen kylmänä vai huoneenlämpöisenä, johon vastasin että en mä tiedä, anna kumpi on sun mielestä parempi.

   Liked by 1 henkilö

 1. Mielenkiintoista kuulla minkälaisia suunnitelmia on luvassa! Itsekin suunnittelen maailmanympärimatkaa vuodelle 2019 tosin vain parin kk mittaista: Kaakkois-Aasia, Tyynimeri, USA.

  Tykkää

 2. Voin samaistua fiiliksiin! Itse en parikymppisenä kyennyt haaveilemaan isoista reissuista, koska olen aikamoinen realisti ja varat olivat tuolloin ihan olemattomat. Sittemmin säästäminen on ollut ihan eri tavalla mahdollista ja muutama vuosi sitten toteutimme puolisoni kanssa 8 kuukauden matkan maailman ympäri. Pidempikin reissu olisi kyllä kelvannut, mutta ehkä sitten ensi kerralla. 😉 Lisäsin blogisi ylläpitämälleni listalle maailmanympärimatkoja käsittelevistä blogeista. Haluat ehkä tutustua niihin, kun nyt omaa reissua suunnittelet, joten linkkaan sen tähän: https://www.unelmatrippi.fi/matka-maailman-ympari/muut-blogit/

  Tykkää

 3. Olimme jo useita vuosia matkustaneet paljon – niin paljon kuin normaaleilla 5 viikon lomilla ja joillakin ylityövapailla ja yhdistämällä niitä pyhiin pystyi, mutta lopulta alkoi myös kutkuttamaan ajatus siitä, että pitäisi kerran elämässä kiertää maapallo ja niin sitten teimme sen vuonna 2013 – edelleen niillä normaaleilla lomilla, eli säästin koko vuoden lomat yhteen matkaan ja kiersimme pallon 5 viikossa. Yksi tapa sekin toteuttaa maailmanympärimatka, sopi meille paremmin, sillä lyhyellä matkalla oli varaa asua vähintään 4 tähden hotelleissa hostellien sijaan ja kun kaikki oli etukäteen sovittu ja varattu, niin matkalla ei mennyt aikaa asioiden ihmettelyyn 🙂
  http://meriharakka.net/2013/12/13/maailmanymparimatka-blogissa/
  Vähän tuon jälkeen pidin 7 kuukautta ”omaa lomaa” ja sen käytimme myös matkustamiseen, mutta tyyliin 1 matka ihan eri suunnille per kuukausi, pisin niistäkin oli 5 viikkoa Aasiassa. Edelleen tuo sopi meille, että välillä käytiin aina kotona kääntymässä.

  Tykkää

  1. Aivan totta, että kaikenlaisia matkoja (myös maailmanympärimatkoja) on yhtä monta erilaista kuin toteuttajaakin. Pääasia että jokainen pääsee toteuttamaan omia haaveitaan. 🙂 Matkan ollessa lyhyt on tosiaan tärkeää suunnitella kaikki etukäteen valmiiksi, ja omalla 4kk matkallakaan ei ole hirveästi muutosvaraa, kun lentoliput ostetaan etukäteen jo ainakin reissun alkupuolikkaalle.

   Tykkää

  1. Kiitos Henna! Suunnittelu on ihanaa, välillä tuntuu että suunnittelen matkoja vähän liikaakin, kun matkalle lähtiessä aktiviteettia tuntuu olevan joka päivälle. Aivan täysin suunnittelematta en kuitenkaan osaa olla. 🙂

   Tykkää

 4. Me palattiin juuri Suomeen vuoden pituiselta maailmanympärimatkalta 🙂 oli kyllä niin parasta reissata kaikessa rauhassa koko vuosi ja mennä juuri sinne minne huvitti.

  Tykkää

  1. Olenkin lukenut teidän reissun kulusta ja sen toteutuksesta, kuulostaa kyllä niin huikealta! Jos mua joku tuossa omassa matkassa harmittaa, se on sen lyhyt kesto. Vuoden irtiotto olisi niin unelma, mutta katsotaan ensin miten tuo 4kk maailmalla sujuu. Ehkä seuraavalla kerralla sitten pidemmäksi aikaa! 🙂

   Liked by 1 henkilö

 5. Oi, onpa sulla kiva blogi! Oon tosi iloinen kun löysin tän, me ollaan nimittäin mun miehen kanssa lähdössä reppureissailemaan puoleksi vuodeksi ensi syksynä! Kiva lukea muidenkin reissusuunnitelmia ja saada hyviä vinkkejä. Meillä tarkoituksena olisi reissata Aasiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Jos saadaan töitä ja budjetti antaa periksi, olisi haaveissa tehdä reissusta ihan maailmanympärysmatka ja tulla Etelä-Amerikan kautta kotiin. Jenkeissä ollaan muuten tehty 2 pidempää road trippiä ja voin kertoa että siellä maassa riittää NIIN paljon nähtävää! Ihastut varmasti! Tiedän muuten Yosemitessa sellaisen ”salapaikan”, jonka paikallinen hostimme meille näytti – sieltä saa upean kuvan suuren rotkon reunalla niin, että Half Dome näkyy takana! Jos haluat, annan mielelläni ohjeet sinne!

  Tykkää

  1. Kiitos kivasta kommentista! Teidän suunnitelmat kuulostaa todella hyvältä, ja toivottavasti reissun pidentäminen onnistuu! Ja todella mielelläni ottaisin vinkkejä vastaan, Yosemiteen ja muuallekin jos on tuttuja paikkoja. 🙂 Jos haluat yksityisesti laittaa, niin blogin yläpalkin ”yhteystiedot” kohdasta saa lomakkeella laitettua mulle sähköpostia.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s