Mitä odotan eniten maailmanympärimatkalta?

Maailmanympärimatka on ladattu täyteen unelmia ja toiveita. Unelmoin erilaisten kulttuurien kohtaamisesta, uusien ruoka-annosten maistamisesta, sykähdyttävistä maisemista ja kiehtovista kaupungeista. Eniten kuitenkin odotan vapautta ja irtaantumista arjen oravanpyörästä. Mahdollisesti voisin oppia itsestäni jotain uutta sekä löytää jopa vastauksen siihen, mitä elämältäni tulevaisuudessa haluan. Ei paineita.

Matkan varrelle osuu onneksi monia konkreettisiakin unelmia. Sellaisia kokemuksia ja kohteita, jotka saa sydämen läpättämään jo etukäteen. Näiden unelmien ympärille maailmanympärimatka muodostui.

26745924208_fe632c0939_k.jpg
CC kuva: Alexander Steinhof

Amerikan roadtrip

Matkamme alkaa Yhdysvalloista, ja muutaman New Yorkissa vietetyn päivän jälkeen lennähdämme länsirannikolle San Franciscoon. Sieltä matka jatkuu vuokra-autolla pienen rannikkoajelun kautta kohti Yosemiten kansallispuistoa. Parin päivän maisemien ihailun jälkeen edessä on pitkä ajorupeama Las Vegasiin, josta matka jatkuu Utahin ja Arizonan rajaa seuraillen Pageen. Pagesta käymme ihailemassa kuuluisat kanjonit sekä toivottavasti myös Monument Valleyn, ennen kuin saavumme Grand Canyonille, josta koko roadtripin idea sai alkunsa. Flagstaffista ajelemme legendaarista route 66:sta Los Angelesiin, josta lennähdämme eteenpäin.

Kalifornian ja Arizonan roadtrip muissa blogeissa:

33090938595_5a6c492168_k
CC kuva: Steve Calcott

Cookinsaaret

Cookinsaaret on pieni itsehallinnollinen saariryhmä Tyynenmeren Polynesiassa. Unelmani on viettää kiireetöntä saarielämää postikorttimaisemissa, joita täältä löytyy roppakaupalla. Viikon rantaloma jakautuu kahden saaren, Rarotongan ja Aitutakin välillä, ja etenkin Aitutakin uskomattoman kaunis laguuni huutaa mun nimeä jo nyt.

Cookinsaaret muissa blogeissa:

16698969801_725d5d2aa1_h.jpg
CC kuva: Trevor Klatko

Uusi-Seelanti

Maailmanympärimatka sai alkunsa ajatuksesta lähteä Uuteen-Seelantiin, joten tästä olen superinnoissani. Täälläkin otetaan auto alle ja kahdessa viikossa olisi tarkoitus nähdä sekä pohjois- että eteläsaaren parhaimmat jutut. Tiukka aikataulu siis luvassa, mutta en halunnut jättää toista saarta kokonaan välistä. Eniten odotan Tongariron vuoristovaellusta (jos säät suinkin vain sallivat), Taru Sormusten Herrasta tuttua Hobittilaa sekä muuten vain elokuvista tuttujen maisemien ihailua.

Uuden-Seelannin roadtrip muissa blogeissa:

5351919538_70e6bc0eff_b
CC kuva: Afriadi Alamsyah

Indonesia

Ensimmäinen matkani Aasiaan suuntautui Balille, joka vaivihkaa vei palan sydämestä. Sen jälkeen olen ilmeisesti puhunut siitä niin paljon, että mieskin halusi lähteä katsomaan mistä on kyse. Indonesiaan aikaa on suunniteltu noin kolme viikkoa, josta osa vietetään Balilla, osa Lombokilla ja mahdollisesti myös Jaavalla Yogyakartan ympäristössä. Eniten odotan Balin vehreyttä, rentoa saarielämää, vanhoja temppeleitä sekä ihanaa indonesialaista ruokaa!

Indonesia muissa matkablogeissa:

14479294904_0774a9c946_k.jpg
CC kuva: Nathan O’Nions

Vietnam

Vietnam valikoitui kohteeksi erityisesti Hoi Anin ja Halong Bayn vuoksi, mutta myös Hanoi vaikuttaa todella kiehtovalta kaupungilta. Hanoista otamme parin yön risteilyn Halongin lahdelle sen kauniita karstikallioita ihailemaan, jonka jälkeen lennämme kauniiksi kehuttuun Hoi Aniin.

Vietnam muissa matkablogeissa:

10994510514_773904884f_o.jpg
CC kuva: Jonas Ginter

Kambodza

Kambodza on varmaankin itselleni yksi matkan eksoottisimmista kohteista, vaikka turismia sielläkin riittää. Koh Rongilla vietämme jälleen rentoa saarielämää, jonka jälkeen on vuorossa Siem Reap ja Angkorin vanhat temppelit. Angkorin temppeleistä olen haaveillut suurinpiirtein teini-iästä lähtien, joten se on ehdottomasti yksi matkan kohokohdista.

Kambodza muissa matkablogeissa:

8515747926_fc79be6199_b.jpg
CC kuva: John Shedrick

Thaimaa

Thaimaa ei alunperin ollut matkakohteena kuin vain logistisista syistä, mutta mitä enemmän olen selvitellyt vaihtoehtoja, sitä houkuttelevammalta se vaikuttaa! Chiang Maissa vietämme uuttavuotta ihaillen taivaalle nousevia paperilyhtyjä, jonka jälkeen aiomme tutustua elefantteihin kehutussa ja vastuullisessa Elephant Nature Parkissa. Maailmanympärimatka päätetään Trangin saarihyppelyllä, jossa on luvassa viimehetken rentoutumiset meren äärellä ennen kotiin- ja töihinpaluuta.

Chiang Mai ja Trangin saaret muissa matkablogeissa:

Tämän fiilistelyn jälkeen tuntuu tuskaisalta odottaa lähtöä vielä 163 päivää. Jos maailmanympärimatkan reitti jäi kutkuttamaan, se löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Advertisement

28 thoughts on “Mitä odotan eniten maailmanympärimatkalta?

 1. Kiitoksia linkkauksesta! Vau, kylläpä teille tulee mahtava reissu! Olisi tosi kiva itsekin päästä käymään noissa paikoissa (myös niissä uudelleen, missä olen jo käynyt. Tuollainen irtiotto arjesta olisi varmasti kaikille hyväksi, itselleni sellainen on tavallaan tämä äitiysloma, se on ainakin erilaista ja paaaljon hidastemposempaa kuin työelämä 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos Heidi! Onhan äitiyslomallakin omat haasteensa pienen vauvan hoitamisessa, mutta se on totta että on varmaan eritahtinen verrattuna työelämään. Olen sitä mieltä, että jokainen tarvitsisi välillä jonkinlaisen pidemmän breikin työelämästä, on se sitten äitiysloma tai matka! 🙂

   Tykkää

 2. Ihania kohteita – ja paljon odotuksia! En tiedä, löytääkö kukaan maailmanympärimatkalta tai muultakaan reissulta elämälleen sen suurempaa suuntaa ainakaan heti, mutta pidemmän päälle matkalla on kyllä jonkinlaiset vaikutuksensa. Ainakin itsestäni tuntuu siltä näin muutama vuosi reissun jälkeen – reissu jätti jälkeensä ehkä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia (mutta se ei haittaa). 😀 Muutama tuttu vastaavan reissun tehnyt on pohtinut samoin. Vapautta tuollaisella reissulla kyllä saa ja arjen oravanpyörästä pääsee eroon – ja se jos jokin on odottamisen arvoista. Toivon, että sun reissusta tulee todella hieno! 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos Jenni! Ajattelen itse, että kun saa pidemmän breikin arjesta ja vähän välimatkaa kotiin, niin ehkä sitä osaa taas sitten arvostaa reissun jälkeen paremmin. Ja jos ei, niin sitten on syytä ruveta tekemään muutoksia omaan elämään. 🙂

   Tykkää

  1. Kiitos Anita! Matkahaaveita saa – ja pitääkin olla. Itsellä on vähän jo haaveissa että mitäs seuraavaksi sitten tämän reissun jälkeen, mutta katsotaan sitä sitten ensi keväänä! 🙂

   Tykkää

 3. Upeita elämyksiä ja kohteita teillä luvassa, reissusta tulee varmasti oikea unelmien täyttymys! 🙂 Me tehtiin Tongariro Crossing reilu kuukausi sitten ja se oli ihan mieletön kokemus. Ilmakin sattui olemaan vaelluspäivänä täydellinen. Blogiin on tulossa pian juttua myös muista vaelluksista, joita ollaan tehty täällä Uudessa-Seelannissa. Bali vei myös mun sydämen ensivisiitillä, ja nyt vain odotan, että pääsisin sinne takaisin pidemmäksi aikaa. Ihanaa reissunodotusta teille!

  Tykkää

  1. Kiitos Johanna! 🙂 Teidän blogi on tiiviissä seurannassa ja Tongariro-kuume vain kasvoi teidän postauksen myötä! Toivon todella, että lumet ovat ehtineet lokakuussa jo sulaa ja säät sallivat vaelluksen!

   Tykkää

 4. Itse kiersin pallon vasta 50+ iässä, takana jo paljon matkustamista sitä ennen – ja jälkikäteen arvioituna ehkä päällimmäisin kokemus oli jonkinlainen ymmärrys maapallon rajallisuudesta. Näin sen voi kiertää 5 viikossa ja tällaista on Etelä-Amerikasta, tällaista Australiassa, tällaista Aasiassa. Vaikka matkalle osui tietysti vaan muutama maa per manner, niin ovat ne kuitenkin samalla suunnalla hiukan samantapaisia, joten pieni yleistys lienee ok. Jotenkin kiteytettynä, se antoi fiiliksen, että nyt on ”pallo hallussa”, vaikka vierailtuja maita olikin silloin vielä alle 100, nyt jo yli 120.

  Tykkää

 5. Taidan olla matkabloggaajayhteisössä outolintu, sillä en haaveile maailmanympärimatkasta. Kieltämättä olisi mahtavaa nähdä nuo kaikki luettelemasi paikat livenä, eikä kuvien katseleminen ole ollenkaan sama juttu, mutta silti valintani on matkustaa mielummin lähelle, Eurooppaa kauemmas en juurikaan matkoja suunnittele. Voi olla, että mieli vielä muuttuu, mutta nyt haaveilen lähinnä mökkikesästä, ruokamatkoista ja vaellusreissusta Alpeille. Tsemppiä aamukamman kanssa!

  Tykkää

  1. Kiitos Pia! Tärkeää on, että on unelmia, ja ne ovat meillä kaikilla erilaisia. 🙂 Saa nähdä miten oma matkakuume muuttuu tämän matkan myötä. Voisin kuvitella että pitkien lentorupeamien jälkeen Euroopan kohteet kuulostaa taas oikein hyvältä!

   Tykkää

 6. Todella upeita kohteita on sulla tiedossa! Monta noista kohteista löytyy omaltakin lusikkalistalta.
  Maailmassa on kyllä niin monta mahtavaa paikkaa vielä käymättä etten varmaan ikinä saisi päätettyä itselleni maailmanympärimatkan kohteita. On se onnekasta että sellaista ei ole ainakaan lähitulevaisuudessa tulossa! 😉

  Tykkää

  1. Kiitos Anni! Valinnanvaikeus oli kyllä aikamoinen, mutta aikataulu ja budjetti rajasi vaihtoehtoja jo paljon. Jos maailmanympärimatka ei ole haaveissa, niin toivottavasti kuitenkin muita matkahaaveita tulee toteutettua! 🙂

   Tykkää

 7. Mahtava matka tiedossa! Amerikan ja Uuden-Seelannin road tripit kuuluu omiin unelmiini myös. Innolla jään seurailemaan, miten matka menee! Me ollaan just Vietnamissa ja menossa Hoi Aniin ja Halong Bayhin jo toista kertaa. Voi olla, että Hoi An on aika muuttunut 8 vuodessa! Oon iloinen, että listalta löytyy Angkor Wat ja Kambodzan saaret, ne kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihini Kaakkois-Aasiassa. Ihanaa suunnittelun ja reissuodotuksen aikaa! Ja kiitos linkistä ❤

  Tykkää

  1. Kiitos Anna! Mielenkiintoista olisi lukea sulta postaus siitä että miten Hoi An on muuttunut 8 vuodessa sun visiittien välissä! 🙂 Jään muutenkin odottelemaan Vietnam-postauksia!

   Tykkää

  1. Kiitos Anna-Katri! Monenlaisia fiiliksiä mahtuu kyllä reissun odotukseen. Välillä oon kauhuissani että mitä jos ei rahat riitäkään ja välillä taas superinnoissani ja luottavainen että kyllä se elämä kantaa. 😀

   Tykkää

 8. Ihanan näköinen reitti ja varmasti toimii irtiottona! Oon itse huomannut, että pidemmiltä reissulta tulee aina vähän eri ihmisenä takaisin 🙂 Lisäksi reissu antaa voimia vielä näin vuosienkin jälkeen. Nauti siis 😊

  Tykkää

  1. Kiitos Lottamaaria! Sitä toivon että reissu antaa voimaa arkeen vielä pitkään matkan jälkeenkin. Jos niin käy niin sitten se on kyllä todella hyvä sijoitus itseen! 🙂

   Tykkää

 9. Kuulostaa kyllä mahtavalta reitiltä, minulle yksi tällainen kanssa kiitos 😀 Amerikka ja road-trip, upea juttu, siitä on itselläkin kokemusta. Mutta suurin osa kohteista on itselle vieraita, joten oma maailmanympärimatkani todennäköisesti koostuisi osin samoista kohteista.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s