Tee unelmistasi totta – Ennen kuin on liian myöhäistä

Tärkeimmän elämänopetuksen jonka olen oppinut, on että unelmia ei kannata lykätä loputtomiin. Kukaan meistä ei nimittäin tiedä, mitä elämällä on meille varastossa, tai kuinka pitkään saamme täällä vielä tallailla.

Kun kuolevia haastateltiin, suurimmat katumuksen aiheet kohdistuivat tekemättömiin asioihin, eikä niihin typeryyksiin mitä mahdollisesti on tullut tehtyä. Työskentelen itse terveydenhuoltoalalla, jossa kuolema ja sen pelko väijyy kokoajan taka-alalla. Eniten se kolahtaa silloin, kun on kyse nuoresta ihmisestä, jolla olisi vielä koko elämä edessä. Niin paljon toteuttamattomia haaveita ja toiveita tulevaisuudelle, jotka jäävät kokematta.

Niinpä en enää halua elää ”sitten kun-elämää”, vaan pyrkiä aktiivisesti kohti asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi. Tällä hetkellä matkailu on itselleni iso osa sitä, ja päätös irroittautua oravanpyörästä ja lähteä maailmanympärimatkalle on kutakuinkin näiden mietteiden tulosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Valoa tunnelin päässä. Bethesda Terrace, New York.

Mitä sinä tekisit, jos voisit tehdä mitä tahansa ilman mitään rajoituksia? Mistä sinä unelmoit?

”Life is short. Take the trip. Buy the shoes. Eat the cake.” – by unknown writer

Advertisement

18 thoughts on “Tee unelmistasi totta – Ennen kuin on liian myöhäistä

 1. Tuo on muuten kysymys, johon todella usein mietin vastausta! En vielä ole täysin keksinyt, mutta samalla olen todennut, että tuskin hirveästi asioita muuttaisin, sillä asiat ovat lopulta aika hyvin, vaikka toki monesti arjen murheet rasittavatkin. Mä olen siitä onnellisessa asemassa että työ on mieleinen ja sen verran joustava, että saan matkustaa aikalailla just niin paljon kuin jaksan. Mutta kyllä aika monesti tuota matkustustahtia joutuu muille perustelemaan ja aikalailla yleisin argumentti minulla onkin se, että menen nyt kun on mahdollista, sillä en halua myöhemmin katua sitä etten mennyt, jos käykin niin, että elämä heittääkin menon sellaiseksi, ettei matkustelu olisikaan enää mahdollista! Ihanaa kyllä että te pääsette kohta myös toteuttamaan yhtä unelmaa!

  Tykkää

  1. Kiitos Laura! Tuo on kyllä totta että matkustustahtia, tai jopa ylipäätään näin kokovaltaista kiinnostusta matkailuun joutuu usein perustelemaan sellaisille joita matkakärpänen ei ole puraissut. Sun työn ja reissuvapaan tasapaino kuulostaa todella hyvältä, jotain tuollaista olisi itsellänikin haaveissa. Toki meillä saa helposti palkatonta, mutta asuntolainan juostessa sitäkään ei usein tai pitkään viitsi ottaa! 🙂

   Tykkää

 2. Ihan vasta juttelimme tästä yhden kaverini kanssa. Tuntui hassulta sanoa, että oikeastaan kaikki minun isot haaveeni ovat jo nyt nelikymppisenä toteutuneet, enkä oikeastaan tiedä, mistä nyt haaveilisin. Halusin nuoresta asti ulkomaille asumaan ja matkustelemaan, ja pääsin. Toivoin saavani lapset nuorena, alle kolmekymppisenä, ja onnekseni sain. No urahaaveet eivät ole menneet niin kuin ajattelin, mutta sekään ei oikeastaan suuresti harmita, sillä olen tekemiini elämänvalintoihini ihan tyytyväinen. Nyt lähinnä toivon, että elämä jatkuisi tällaisena kuin se nyt on, ja ettei tulisi sairasteluja eikä ikäviä juttuja tärkeille ihmisille. Ja että vielä joskus saisin talon, jossa on puutarha 🙂

  Tykkää

  1. Sehän on ideaali tilanne, jos nelikymppisenä voi sanoa toteuttaneensa ne suurimmat haaveensa! Siihen minäkin kovasti pyrin. 🙂 Toivottavasti löydät itsesi joku päivä vielä oman talon puutarhasta!

   Tykkää

 3. Jo itse seniori-ikäisenä niin täytyy vaan todeta kuten jo joku aiemminkin, että monella tapaa lähes kaiken mistä on osannut unelmoida, on jo toteuttanut – ja että isoimpana asiana näin vanhemmiten alkaa olla, vakavammankin sairauden jo koettuani, että saisi jatkaa hyvässä kunnossa vielä vuosia. Pienempiä unelmia pitää tietysti aina kehitellä joka vuodelle, mutta eivät ne enää niin kamalan tärkeitä tai vakavia ole. Hyvällä tuurilla voimme vielä kiertää maapalloa, myös uusissa kohteissa ja päätyä jopa 130-140 maahan, mutta ei meillä siltäkään osaan mitään ihan erityistä unelmaa ole. Mutta jos joku kohde nyt olisi ylitse muiden, niin sitten se vaan pitäisi toteuttaa, nyt eikä ensi vuonna! Omalla kohdallani jutut tavattiin vielä tehdä sellaisessa järjestyksessä, että ensin opiskelu ja työt ja asunto ja sitten vasta muut jutut kuten purjehdus ja matkailu, mutta toisaalta kun vuosia tähänkin asti on riittänyt, niin tuo järjestys on sitten tuonut mukanaan aika hyvän taloudellisen vapauden tehdä juuri sitä mitä haluaa tässä vaiheessa elämää.

  Tykkää

  1. Upeaa että olet päässyt toteuttamaan suurimmat unelmasi! Tuo taloudellinen vapaus mietityttää usein itseäni, että millä tavalla sitä kannattaisi asiansa nyt järjestää, että oman aikansa saisi maksimoitua unelmien toteuttamiseen. Toivon että teillä riittää reissuvirtaa vielä pitkäksi aikaa ja saisimme seurata teidän reissuja blogin kautta edelleen! 🙂

   Tykkää

 4. Itse asiassa minulla on kaikki hyvin ja olen saanut toteuttaa unelmani. Vuosikaudet olin työssä missä työajat olivat erittäin sitovia, mutta onneksi pääsin kuitenkin toteuttamaan matkustushimoani ja nythän se onkin jo helpompaa. Tällä hetkellä suurin huoli on terveys ja sen säilyminen.

  Tykkää

  1. Hienoa että olet saanut toteutettua unelmasi! Eikö niiden toteutettujen tilalle ole tullut mitään uusia haaveita? Itsestä ainakin tuntuu että aina kun saa jonkun pienen haaveen toteutettua, niin sen tilalle tulee kaksi uutta. 🙂 Terveyden säilyttäminen tai huoli siitä on varmaan jokaisella ainakin taka-alalla mielessä, itselläni ainakin.

   Tykkää

 5. Hmm…on kyllä totta, ettei kauheasti kannata jäädä odottelemaan ”sopivaa” hetkeä vaan pyrkii toteuttamaan haaveet vain niin nopeasti kuin mahdollista ja oikeasti tehdä jotain konkreettisesti niiden eteen. Tosin aikaa voi mennä vaikka rahan säästämiseen ym. eli en kyllä aivan usko siihenkään, että elä joka päivä niin kuin se olisi viimeisesi (tyhmä sanonta mielestäni). Tässä jäin miettimään omia haaveita ja ainakin niitä realistisempia voi alkaa toteuttaa askel askeleelta. 🙂

  Tykkää

  1. Kiva jos postaus herätteli ottamaan askelia kohti omia unelmiaan! 🙂 Mä kanssa jäin pohtimaan tuota sanomaasi ”elä joka päivä niinkuin se olisi viimeisesi”, että sillä mentaliteetilla suurin osa mun arkipäivistä laskettaisiin varmaan hukkapäiviksi, kun en työn ohessa jaksa tehdä juuri mitään ihmeellistä muuta kun istua sohvalla ja nollautua telkkarin ääressä. Ja ei sitä varmaan osaisi antaa asioille samanlaista arvoa, jos jokainen päivä olisi jollain lailla spesiaali, eli jos ei eläisi sitä ”arkea” ollenkaan.

   Tykkää

 6. Olen samaa mieltä juttusi otsikon kanssa, kannattaa toteuttaa unelmat nyt vielä kun voi. Huomisesta kun ei koskaan tiedä. Olen onnekseni saanut toteuttaa surimman osan unelmistani, mutta kuten monessa muussakin asiassa, unelmilla on tapana lisääntyä… Ja millaista se elämä olisikaan jos kokisi, että kaikki on jo nähty ja koettu, aika tyhjää!

  Tykkää

  1. Mä olen kanssa huomannut, että unelmat ei varmaan helposti lopu kesken. Tuntuu että aina tulee uusia haaveita edellisten tilalle, eikä tämä matkablogimaailma ainakaan helpota siinä! 😀 Mun mielestä joku haave pitää olla, jonka avulla jaksaa tätä arjen oravanpyörää!

   Tykkää

 7. Itse pohdiskelin paljon samanlaisia asioita, kun aikanaan päätin tehdä ison elämänmuutoksen ja lähteä reissun päälle.

  Sanoisin näin, että ala kirjoittamaan asioita, jotka haluat elämässäsi toteuttaa. Kun vastaan tulee kohta, joka saa silmäsi kostumaan. Pysähdy ja toteuta se!

  Tykkää

 8. Se on hyvä kysymys, jota itse kunkin soisi miettiä useammin. Turhan moni elää sellaista sitku -elämää. Varsinkin kun vanhenee, unelmien jahtaaminen helposti unohtuu arjen tieltä. En todellakaan halua harmaahapsisena katua, kun ei tullut lähdettyä. Harva sitä matkustamista katuu!

  Tykkää

 9. Unelmat on tarkoitettu tavoiteltaviksi, tai ainakin itse niistä pyrin tekemään totta. Joskus unelma täytyy vain pilkkoa pienempiin osiin eikä yrittää kerralla saada kaikkea mulle nyt heti. 🙂 Elämä on valintoja, ja unelmat usein monen valinnan summa – on paljon kiinni siitä, mitä on niiden eteen valmis tekemään.

  Tykkää

 10. Totta! Minun täti ja hänen mies voitti ison summan rahaa ja ajattelivat matkustaa- mutta minun täti sairastui syöpään. Reissut jäivät tekemättä, hän ei parantunut vaan kuoli.
  Silloin opin että kannattaa toteuttaa unelmat heti kuin on mahdollista, ei koskaan tiedä mitä elämässä tapahtuu.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s