Madrid, Te Quiero

Toukokuussa palasin kymmenen vuoden tauon jälkeen Espanjaan. Kymmenen vuotta sitten Barcelona ei onnistunut tekemään vaikutusta, jonka jälkeen kiinnostus Espanjaa kohtaan hieman lopahti. Muistoissa oli myös lapsuuden matkat suomalaistuneelle aurinkorannikolle, ja näiden yhteisvaikutuksesta tuli fiilis että Espanjaa on jo nähty riittämiin. Kuinka väärässä olinkaan!

Madrid vei huomaamatta jalat alta. Minulla ei ollut kaupungista etukäteen mitään mielikuvaa eikä suuria odotuksia, mutta heti ensisilmäyksellä noustessani metrosta kadulle La Latinan kaupunginosassa totesin, että taidan todella pitää tästä paikasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Latina oli majoitusmielessä nappivalinta. Turistimassat loistivat (ainakin arkena) poissaolollaan, ja kaduilla oli hyvin paikallinen fiilis. Ruokakaupassa ja tapas-baarissa puhuteltiin ensin espanjaksi, ja myyjän ilme muuttui jopa hieman hämmentyneeksi englantia vastaukseksi saadessaan. Pöydässä istuessa jokapuolelta kantautui espanjankielistä puheensorinaa.

La Latinan sijainti keskusta-alueen kupeessa on erinomainen liikkumisen kannalta, ja kävellenkään ei ollut pitkä keskeisimmille alueille. La Latina on Madridin vanhinta aluetta, jonka unelias tunnelma on aivan erilainen kuin keskustan pääkaduilla. Paikallisessa (melko rujossa) kauppahallissa vietetään edelleen siestaa. Alueen rauha tuntuu rikkoutuvan vain sunnuntaisin, jolloin La Latinassa pidetään El Rastro, eli Madridin suosituimmat ulkoilmamyyjäiset. Olisin voinut viettää koko lomani tällä seudulla, mutta ensikertalaisena piti toki nähdä muutakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Madrid yllätti viihtyisyydellään ja vehreydellään. Keskusta-alue rajautuu molemmilta sivuiltaan isoihin vehreisiin puistoihin, joista erityisesti Parque del Buen Retiro on viihtyisä paikka viettää päivää. Puistosta löytyy ihania hiljaisia kujia, joiden penkeillä voi uppoutua hyvän kirjan pariin, iso tekojärvi soutelua varten, sekä kaunis kristallipalatsi kilpikonnalampineen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos tunnelmalliset kadut ja viihtyisät puistot ei riitä tekemään vaikutusta, jo pelkästään ruoka on hyvä syy matkustaa Madridiin. Madridista on tullut yksi suosituimmista Euroopan ruokapääkaupungeista. Paikallisia vaihtoehtoja löytyy edullisista tapas-baareista sekä vanhoista tavernoista aina Michelin-ravintoloihin. Kauppahalli Mercado de San Miguel tarjoilee laajan valikoiman tapaksia, jotka on helppo huuhtaista alas cañan (=oluen) tai cavan kanssa ennen siirtymistä seuraavaan paikkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Madrid herätti uudelleen kiinnostukseni Espanjaa kohtaan. Ehkä seuraavalla kerralla suuntaan kehuttuun Sevillaan tai pohjoisen Baskimaahan, mutta varmaa on, että Madridiin vielä palaan.


17 thoughts on “Madrid, Te Quiero

 1. Me vietämme lomamme Espanjan Orihuela Costalla ja yritän keksiä meille aina myös jotain uutta nähtävää. Olen kuullut että junalla pääsee Madridiin. Tuo La Latinan alue kuulosti ihanalta. Puistoissa riittäisi varmasti puuhastelua myös lapsen kanssa. Ehkä siis tutkin Madridia vielä lisää ja raahaan miehen ja 3-vee tättähäärän sinne jo ensi kesänä 😁

  Tykkää

 2. Me vietämme lomamme Espanjan Orihuela Costalla ja yritän keksiä meille aina myös jotain uutta nähtävää. Olen kuullut että junalla pääsee Madridiin. Tuo La Latinan alue kuulosti ihanalta. Puistoissa riittäisi varmasti puuhastelua myös lapsen kanssa. Ehkä siis tutkin Madridia vielä lisää ja raahaan miehen ja 3-vee tättähäärän sinne jo ensi kesänä 😁

  Tykkää

  1. Suosittelen kovasti, keskustan alue on sen verran kompakti että sen ottaa haltuun kyllä päivässäkin. Lapsen kanssa Parque del Buen Retiro voisi olla hyvä kokemus, siellä riittää ihailtavaa lapsellekin, etenkin kun kristallipalatsin lammessa on kilpikonnia ja ankkoja katsottavaksi. Hyvää reissua teille! 🙂

   Tykkää

 3. Hyvältä vaikuttaa, itsellä Madrid vielä kokematta. Barcelonasta sinänsä tykkäsin ja olen ymmärtänyt että Madrid on erilainen ja enemmän eurooppalainen suurkaupunki. Kuvat La Latinasta on upeita!

  Tykkää

  1. Kiitos! Nyt Madridin jälkeen olen miettinyt pitäisikö antaa Barcelonalle uusi mahdollisuus, jos sen näkisi näin aikuisena eri tavalla. Ehkä siis vielä joskus 🙂

   Tykkää

 4. Madrid todellakin palauttaa uskon Espanjaan matkailumaana kaameimpien turistirysien jälkeen. Itse ihastuin Madridiin etenkin ruokamatkakohteena. Enpä juuri muunlaisia reissuja toki teekään. 😀 Elimme koko pitkän viikonlopun Madridissa tapaksilla, mutta silti jäi vielä iso kasa kiinnostavia tapasbaareja testaamatta. Mercado de San Miguel oli yksi koko reissumme lemppareista. Siellä olisi voinut herkutella vaikka kuinka pitkään.

  Tykkää

  1. Ruoka oli kyllä ihan parasta Madridissa, ja se tulee reissusta ihan ensimmäisenä mieleen. Itsekin kyllä matkailen usein ruokakokemukset edellä 😀

   Tykkää

 5. Jaan ihastuksesi Madridiin 🙂 Minullakaan ei ollut mitään ennakko-odotuksia. Kaverit olivat jopa väittäneet Madridia tylsäksi. Mutta se oli kaikkea muuta. Madrid oli espanjalaisempi kuin Barcelona ja se tuntui olevan Espanjan sydän. Mieli tekisi takaisin, mutta eihän siihen tarvita kuin pari lomapäivää ja rahaa..

  Tykkää

  1. Tuo oli hyvin sanottu, että Madrid tuntui espanjalaisemmalta kuin Barcelona, ja allekirjoitan tuon väittämän kanssa! Madridiin riittää hyvin pelkkä pitkä viikonloppukin, eikun reissua suunnittelemaan! 🙂

   Tykkää

 6. Minulle valitettavasti kävi Madridin kanssa juuri päinvastaisesti, ei sytyttänyt ollenkaan. Tosin olin Espanjassa silloin kun siellä oli muutama vuosi sitten hyvin levotonta, iltaisin poliisipillit huusivat ja roskiksia sekä autoja poltettiin kaduilla. Ehkä pitäisi kaupungille antaa uusi mahdollisuus?

  Tykkää

  1. Se on mielenkiintoista, että joku tykästyy täysin ja toinen ei tykkää ollenkaan. Itselleni kävi niin Barcelonan kanssa, että kaikki tutut kehuu ja itse en siitä vaikuttunut ollenkaan. Mielipiteitä on toki joka lähtöön, mutta olisi mielenkiintoista tietää mitkä tekijät vaikuttavat siihen että jääkö kaupungista positiivinen kuva vai ei. Yleinen turvallisuudentunne vaikuttaa toki paljon. Ehkä toinen mahdollisuus olisi ihan hyvä antaa, itsekin aion vielä joskus käydä katsomassa Barcelonaa uudelleen. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s