Coromandelin niemimaa on Uuden-Seelannin pohjoissaaren kauneimpia kohteita

Uuden-Seelannin roadtripin ensimmäinen kohteemme sijaitsi Coromandelin niemimaalla Uuden-Seelannin pohjoissaaren koillisosassa. Hahei on unelias pikkukaupunki, jossa asuu ympärivuotisesti vain noin 300 asukasta. Kylän keskusta koostuu jäätelöbaarista, sukelluspuodista, yhdestä ruokakaupasta ja bensa-asemasta sekä muutamasta kahvila-ravintolasta.

Hahei herää talviuniltaan kesäkauden alkaessa, ja kesäkuukausina pienen kaupungin väkimäärä jopa kymmenkertaistuu. Hahei, kuten koko Coromandelin niemimaa, on kansainvälisten turistien lisäksi uusiseelantilaisten suosima kesälomakohde. Hahein asunnoista jopa 80% on loma-asuntoja, ja kesäkauden majoituspaikat varataan loppuun useita kuukausia etukäteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haheihin lomailijoita houkuttaa suojaisat kauniit uimarannat, lämmin suotuisa sää, sekä mahtavat aktiviteettimahdollisuudet. Rannikolla sijaitsevalla suojelualueella on useita hyviä paikkoja kajakointiin, snorklaukseen sekä sukeltamiseen, ja rannikkoa myötäileviä kävelyreittejä pitkin pääsee ihailemaan upeita maisemia ja kauniita poukamia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tunnetuin nähtävyys lienee ihan Hahein kupeessa sijaitseva Cathedral Cove, upea kahden poukaman yhdistelmä joiden välillä pääsee kulkemaan suuren luolan kautta. Molemmissa poukamissa on kaunista vaaleaa hiekkarantaa, ja kesäkaudella täällä olisikin ihana viettää kuumaa kesäpäivää välillä meressä viilentyen. Ranta on niin kaunis, että siellä on kuvattu musiikkivideoita sekä kohtaus ’Narnian tarinat: Prinssi Kaspian’ elokuvaan. Kävelymatka Cathedral Coveen kestää noin 45 minuuttia kiemurtelevaa maisemareittiä pitkin, mutta loppumatkan portaita lukuunottamatta kävelyreitti on helpohko ja miellyttävä. Vaihtoehtoisesti perille pääsee myös veneellä Haheista käsin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen suosittu nähtävyys Hahein lähellä on Hot Water Beach, uimaranta jonka alla sijaitsee geotermisiä kuumia lähteitä. Kaivamalla kuopan rantahiekkaan pääsee nauttimaan luonnon omasta kuumasta altaasta, sillä riittävän syvä kuoppa täyttyy rantahiekan alla olevasta lähteestä. Rannasta on tullut niin suosittu turistien keskuudessa, että alueen kaupoista, majoituksista ja kahviloista voi ostaa tai vuokrata lapioita kaivamiseen. Kuumia lähteitä voi kaivaa esiin ainoastaan laskuveden aikoihin, joten mikäli haluat kaivaa oman kuoppasi, kannattaa ensin selvittää mihin kellonaikoihin laskuvesi ajoittuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hahein lisäksi Coromandelin niemimaalta löytyy useita sympaattisia pikkukaupunkeja, ja niemimaan suurimmassakin kaupungissa Thamesissa asuu vain noin 7000 ihmistä. Asutus keskittyy pääosin rannikoille, ja niemimaan sisäosa on pääsääntöisesti asumatonta aluetta. Kaunista luontoa ja siihen liittyviä harrastusmahdollisuuksia löytyy alueelta siis runsaasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos suunnittelet matkaa Uuden-Seelannin pohjoissaarelle, älä jätä Coromandelia välistä. Itse harmittelimme että aikataulu salli vain yhden yön majoituksen, sillä olisimme viihtyneet helposti pidempäänkin. Ajomatka Aucklandista Haheihin kestää vain noin 2,5 tuntia ja Rotoruasta 3 tuntia.


3 thoughts on “Coromandelin niemimaa on Uuden-Seelannin pohjoissaaren kauneimpia kohteita

    1. Mukavaa että ajoitus osui näin hyvin kohdilleen, toivottavasti koet tulevatkin Uuden-Seelannin postaukset hyödyllisiksi! 🙂 Vähän hitaasti tulee näitä kirjoiteltua näin reissun päältä, mutta ennen sun reissua aivan varmasti kaikki vinkkipostaukset on jo ulkona! 😉

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s