Melbourne ja epäonninen Great Ocean Road

Maailmanympärimatkamme jatkui Uudesta-Seelannista Australian Melbourneen. Kuten jo aiemmin mainitsin, Uuden-Seelannin hektisen roadtripin jälkeen taustalla lymyili pienoinen matka-burnout ja Melbourneen saapuessa toiveena oli lähinnä levätä ja nauttia kaupungista rauhallisella tahdilla.

Ensimmäisenä päivänä hyppäsimme keskustan ympäri kiertävään ilmaiseen turistiratikkaan (numero 35), jonka kyydistä oli helppo hahmottaa ydinkeskustaa sekä jäädä pois mielenkiintoisten kohteiden tullessa vastaan. Samoilimme graffitien peittämillä kujilla sekä tutustuimme valtaisan Victoria Marketin tarjontaan. Kävimme pitkästä aikaa elokuvissa ja ostoksilla Chinatownin ruuhkaisilla kaduilla. Kaikista parasta oli Uuden-Seelannin retkielämän ja pikkukaupunkien rajallisen valikoiman jälkeen päästä suuren kaupungin tarjonnan pariin, etenkin mitä tulee ruokapuoleen. Oli ihanaa mennä hyvään kahvilaan aamupalalle ja vaikkapa Sri Lankalaiseen ravintolaan lounaalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illalla suuntasimme St. Kildan laiturille katsomaan pienten sinipingviinien jokailtaista kotiinpaluuta mereltä. Laituri on hyvä paikka nähdä pingviinejä, kunhan muistaa olla häiritsemättä niiden touhuilua sekä valokuvia ottaessa pitää salamavalon pois päältä. Auringonlaskun jälkeen pingviinit alkavat palailla yöksi pesiinsä aallonmurtajan kivenkoloihin, jossa meidän vieraillessa odotti myös nälkäisiä pingviinin poikasia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka Melbourne onkin viihtyisä kaupunki jossa viettäisi mielellään pidempäänkin aikaa, yksi maailmanympärimatkan haavekohteistani oli lähteä ajamaan jylhää rannikkoa pitkin mutkitteleva Great Ocean Road. Matka alkoi lupaavasti, kun Melbournen moottoritieviidakko jäi taakse ja edessä olisi toinen toistaan rennompia rannikkokyliä, upeita maisemia ja kaunista luontoa. Harmillisesti Melbournen kaunis ja lämmin sää vaihtui rannikolla harmaaksi ja tuuliseksi, eivätkä maisemat matkan varrella päässeet täysin oikeuksiinsa.

PA300112.jpg

Jo ensimmäisessä rantakaupungissa aloin kuitenkin voimaan todella huonosti, ja välillä oli pakko pysähtyä tien varrelle haukkomaan happea ja yökkimään puskaan. Olimme varanneet majoituksen läheltä kuuluisia apostoleita ja ajatuksena oli menomatkalla pysähdellä ihailemaan maisemia, mutta heikkenevän voinnin vuoksi halusin vain perille mahdollisimman nopeasti. Lisäksi olin halunnut nauttia Australian luonnosta glamping-kokemuksen parissa, joten majoituspaikkana toimiva teltta (vaikka hieno olikin) ei ehkä ollut se paras paikka sairastaa. Note to self, Australian etelärannikon kevätsää ei ole välttämättä paras aika telttailuun, etenkään jos nouseva kuume palelluttaa jo valmiiksi.

PA300203.jpg

Seuraavana päivänä voin jo hieman paremmin, joten onneksi roadtrip ei ollut ihan hukkaan heitetty kokemus. Meille tuli loppujen lopuksi hieman kiire, joten jouduimme jättämään loput rannikkoreitistä ajamatta ja kääntymään takaisin apostolien kohdalla. Takaisin ajellessa pääsin näkemään vapaana lentäviä lukuisia papukaijoja, kenguruita ja jopa pari villikoalaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eläinkohtaamisten lisäksi yhtenä Great Ocean Roadin huippukokemuksena jäi mieleen Great Otwayn kansallispuiston todella upea luonto. Great Ocean Road kiemurtelee lauhkean vyöhykkeen sademetsän läpi, ja Great Otwayn kansallispuistossa tuntuu kuin joku olisi kaatanut alueen täyteen vihreää maalia. Tien molemmin puolin kasvaa jättimäisiä saniaisia ja puiden rungot ovat kirkkaanvihreän sammaleen peittämiä. Hyvä ja helppo kävelyreitti metsän ihailuun löytyy esimerkiksi Apollo Bayn läheltä Maits Rest– nimisestä paikasta, jossa metsään on raivattu osin laudoitettu kävelyreitti jota ympäröi vihreä ja viileä sademetsä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sairastamisesta ja kehnonlaisesta säästä huolimatta Great Ocean Road oli elämys, joka oli ehdottomasti kaiken vaivan arvoista. Vajaassa kahdessa päivässä ehdimme nähdä kaiken välttämättömän, mutta ei juurikaan ylimääräistä, emmekä edes ajaneet rannikkoreittiä loppuun asti. Ihanteellista olisi ollut siis viettää matkan varrella ainakin kaksi yötä yhden sijaan. Palautimme auton Melbourneen, jossa jatkoin toipumista vielä pari päivää ennen seuraavia seikkailuja Indonesiassa!


7 thoughts on “Melbourne ja epäonninen Great Ocean Road

  1. Kiitos Sandra! Toivottavasti postaus oli odottamisen arvoinen! Motivaatio blogin ylläpitämiseen näin reissun päällä on ollut vähän hukassa, kun kuvien läpikäynti, editointi ja tekstin valmistelu tuntuu vievän vähän liikaa aikaa reissulta. Ehkä sitten kotoa käsin on helpompi tarttua aiheisiin uudella innolla! 🙂

   Tykkää

 1. Ihana kuulla, että tykkäsitte kuitenkin, kuumeesta ja säästä huolimatta! Kevätsää on tosiaan usein epävakaisempaa kuin vaikka syyssää. Me ollaan ajettu tää pätkä monta kertaa ja aina sieltä löytyy uusia upeita paikkoja, nähtävää riittää! Tulipas taas ikävä Melbsiin, onneksi pian palataan kotiin ❤

  Tykkää

  1. Kiitos Anna etenkin kaikista sun blogin kautta saaduista vinkeistä! Täytyy joskus tulevaisuudessa kokeilla onnea uudelleen Great Ocean Roadilla jos sattuisi parempi tuuri! 😊

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s