Luvut pöytään – Paljonko maksoi neljän kuukauden maailmanympärimatka?

Toisten raha-asiat tuntuvat aina kiinnostavan ihmisiä. Ennen maailmanympärimatkalle lähtöä sain vastata usein rahaan liittyviin kysymyksiin kuten ”paljonko tuollainen reissu oikein maksaa?” ja ”miten rahoitat niin pitkän matkan?”

Toiseen kysymykseen on helppo vastata. Matka rahoitettiin säästämällä. Tarkemmin sanottuna jokaisesta kuukausipalkasta on siirretty sivuun vaihteleva summa rahaa reilun kahden vuoden ajan. Lisäksi juoksevat kulut Suomesta minimoitiin matkan ajaksi, eli erilaiset kuukausisopimukset sanottiin irti ja asunto laitettiin vuokralle. Sen sijaan ensimmäinen kysymys siitä paljonko neljän kuukauden maailmanympärimatka maksaa on jo hieman vaikeampi. Summa vaihtelee kohdemaiden hintatason lisäksi muun muassa sen mukaan, viihtyykö pidempään paikallaan vai liikkuuko jatkuvasti, sekä minkä tasoisissa majoituksissa valitsee yöpyä. Lue lisää matkan suunnittelusta täältä!

Nyt on viimeinenkin reissulta jäänyt lasku maksettu ja on aika avata paljonko neljän kuukauden maailmanympärimatka kahdelta henkilöltä maksoikaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lennot

Lennot maailman ympäri maksoivat 3069 euroa per henkilö. Matkaa suunnitellessa vertailin, että lentoyhtiöalliansin tai matkatoimiston lippupaketti tulisi todennäköisesti kalliimmaksi, joten lentoliput ostettiin erikseen tarjouksia kytäten. Alkupuoliskon lennot saimmekin hyvin edullisesti noin 6-4 kuukautta etukäteen ostettuna, kun taas loppupuoliskon lennot ostimme usein vain parin tai muutaman viikon varoajalla, jolloin yhtä hyviä hintoja ei enää löytynyt. Kalleimmat yksittäiset lennot olivat Los Angeles-Rarotonga (452 euroa per henkilö) ja Bangkok-Helsinki (581 euroa per henkilö).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Majoitus

Keskimääräisen majoitusyön hinta koko matkalla oli 63 euroa. Yhteensä neljän kuukauden majoituksiin kului rahaa huimat 7627 euroa, eli kaikista eniten rahaa reissussa kului majoituksiin. Rajasimme majoituksia katsellessa räkäisimmät hostellit ja dormihuoneet pois vaihtoehdoista, mutta muutoin majoituksia oli matkan varrella joka lähtöön. Yhdysvalloissa ja Uudessa-Seelannissa otimme huoneen monesti Airbnb:n kautta, jolloin käytössä oli usein myös ruoanlaittomahdollisuudet. Aasiassa sen sijaan yövyimme lähes aina keskitasoisessa hotellissa tai bungalowissa. Muutama majoituspaikka oli todellinen helmi, joita muistelen lämmöllä vielä pitkään. Erikoisin yöpyminen oli glamping-teltassa Australian rannikolla, kun taas kallein yö vietettiin Vietnamissa Halong Baylla luksuslaivalla risteillen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autonvuokra ja muu liikkuminen

Vuokrasimme henkilöauton kahdeksi viikoksi sekä Yhdysvalloissa että Uudessa-Seelannissa, ja lisäksi Australiassa kahdeksi päiväksi. Yhteensä vuokrauksiin kului 1477 euroa ilman bensakuluja. Bensoihin, julkiseen liikenteeseen, erinäisiin laivoihin ja lauttoihin, sekä takseihin ja tuktukeihin rahaa meni yhteensä 1934 euroa. Tässä olisi pystynyt säästämään huomattavasti rahaa, mikäli olisi pysynyt pidempään paikallaan, mutta me halusimme nähdä mahdollisimman paljon kohteita ja niiden ympäristöä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruoka

Majoitusten ja lentojen jälkeen ruokakulut olivat kolmanneksi isoin menoerä matkalla. Yhteensä rahaa kahdelta kulinaristilta kului 5325 euroa. Jokaiselle kohteelle oli laskettu oma päiväkohtainen budjetti, jonka mukaan yritimme huomioida ruokakuluja, siinä välillä epäonnistuen. Yhdysvalloissa ja Uudessa-Seelannissa haimme isosta ruokakaupasta tarvikkeita joita kuskasimme mukanamme ja esimerkiksi aamupalan teimme silloin aina itse, ja usein lounas oli jotain kaupasta valmiina ostettua. Päivällisen söimme lähes aina jossain ravintolassa, välillä hieman hienommissakin sellaisissa. Aasiassa sen sijaan emme valmistaneet mitään itse, vaan jokainen ateria tuli syötyä ulkona lähinnä sen edullisuuden vuoksi. Summaan kuuluu siis ravintolalaskut, kaikki juomat, aamupalat mikäli eivät kuuluneet majoitushintaan, välipalat ja ruokakauppaostokset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aktiviteetit ja palvelut

Aktiviteetteihin matkan aikana kului rahaa yhteensä 841 euroa. Summa koostuu erinäisistä snorkkelivuokrista, kansallispuistopassista, nähtävyyksistä, temppeleistä, kokkauskurssista, elefanttien turvakotivierailusta, ja elokuvissakin käytiin kerran Australiassa. Suurimmat yksittäiset kulut tulivat Hobittilasta Uudessa-Seelannissa (51 euroa /hlö), Antelope Canyonista Arizonassa (53 euroa /hlö), sekä elefanttien kanssa vietetystä päivästä Thaimaassa (56 e /hlö).

Erilaisiin palveluihin, kuten pyykinpesuun, ulkomaalaisiin puhelinliittymiin, parkkimaksuihin ja hierontoihin meni rahaa yhteensä 160 euroa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostokset

Mietin pitkään laskenko ostoksia ollenkaan mukaan matkabudjettiin, sillä matkalta tuli hankittua kaikkea kivaa niin itselle kotiin kuin muillekin tuliaisiksi. Toisaalta moni tähän kategoriaan kuuluva asia tuli käyttöön jo matkalla, kuten esimerkiksi hygieniatuotteita loppuneiden tilalle, kahdet uudet kengät hajonneita korvaamaan, ja kaikki uudet alusvaatteet unohdettuani alusvaatepussini Singaporeen. Apteekissakin tuli vierailtua useamman kerran, ja lomakirjojakin ehdin ostaa useamman matkan aikana. Muita kuin ruokaostoksia tuli tehtyä yhteensä 596 euron edestä. Erinäisiä hankintoja yllämainittujen lisäksi oli muun muassa pyykinpesuaine, pullonavaaja, polynesialainen puumaski, kirjavia saronkeja ja mittatilausmekko.

Kaavio summittainkaavio keskiarvo maittainKaavio maittain

Yhteensä rahaa kahden hengen maailmanympärimatkaan kului siis 24 098 euroa, eli 12 049 euroa per henkilö. Budjetti ylittyi hieman (yht. 2098 eurolla), mutta olimme varautuneet tähän jo etukäteen. Summalla saatiin ikimuistoinen matka täynnä tuhansia kallisarvoisia kokemuksia ja muistoja, tarpeellinen irtiotto arjesta ja korvaamatonta yhteistä aikaa. Mielestäni matka oli siis todellakin hintansa arvoinen, ja varmaa on että tulevaisuudessa näitä irtiottoja tehdään ainakin minimuotoisena lisää!

 

 


11 thoughts on “Luvut pöytään – Paljonko maksoi neljän kuukauden maailmanympärimatka?

 1. Kiitos todella mielenkiintoisesta postauksesta. Ihan kohtuuhinnalla toteutitte unelmanne. Pitääpä lueskella matkakertomuksiannekin, sillä kukapa ei unelmoisi maailmanympärimatkasta. Meidän esteenä, vaikka olemme eläkkeellä, on aika. Emme malta olla niin pitkää aikaa reissussa. Olenkin haaveillut siitä, että jos voisi toteuttaa sen pienemmissä pätkissä malliin Havaijille ja takaisin, toista kautta Fidzille ja takaisin jne. No, ehkä minä saattaisin olla kauemminkin, mutta kun meitä on kaksi 😇

  Tykkää

  1. Kiitos Asko, kiva että juttu oli mielenkiintoinen! 🙂 Tuo suunnitelma matkan pilkkomisesta lyhyempiin eriin on todella hyvä! Näin mekin varmasti toimimme jatkossa yhden ison kertarykäyksen sijaan.

   Tykkää

 2. Kiitoksia, erittäin mukava lukea mitä matka maksoi. Itse olen lähdössä perheen kanssa maailmanympärimatkalle osittain samoihin maihin ja nuo maakohtaiset päiväkulut tuntuvat täsmäävän omien ennakkoarvioiden mukaan.

  Tykkää

  1. Kiitos, mukavaa että juttu kiinnosti! Muutaman kohteen päiväkulut yllätti itseni kun summailin niitä jälkikäteen yhteen, muun muassa Kambodzan kalleus oli yllätys, kun etukäteen olin ajatellut sen olevan Aasian halvimpia maita.

   Tykkää

 3. Mielenkiintoinen postaus! Ensimmäinen kuva on varmaankin Aitutakilta? katsoin että tutunnäköinen maisema 😊 Ja mielenkiintoinen tuo päiväbudjettijakauma, meillä oli järjestys jotakuinkin samanlainen (vaikka osittain eri maita). Singaporesta ootte päässeet edullisesti 😁

  Tykkää

  1. Kyllä, ensimmäinen kuva on Air Rarotongan kyydistä Aitutakin yltä! 😀 Singaporen pienet kulut johtui suureksi osaksi siitä että toivuin vielä rankasta mahataudista, niin oltiin hyvin hissukseen ja syötiin lähinnä Hawker Centereissa!

   Tykkää

 4. Luin tämän nyt toisen kerran ja mielenkiintoinen postaus. Aika paljon tuo on toki rahaa varsinkin, kun kyseessä neljän kuukauden mittainen matka. Toisaalta paljon enemmänkin olisi voinut mennä. Joka tapauksessa kuitenkin varmasti sellainen elämys, jonka arvoa ei voi edes rahassa mitata.

  Tuo on omalla bucket listalla joku päivä.

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista Sandra! Se on totta että enemmänkin rahaa tuohon olisi saanut palamaan, mutta myös huomattavasti edullisemminkin olisi päässyt. Toivottavasti matkakertomukset ja myös tämä budjetinavaus inspiroi joskus toteuttamaan unelmasi maailmanympärimatkasta! 🙂

   Tykkää

 5. Mielenkiintoista! Olen sellainen matkahaahuilija, etten tiedä, miten järjestäytyneempi maailmanympärimatka onnisutuisi itseltäni, mutta se on alkanut viime aikoina kiinnostaa enemmän ja enemmän. Tämä antoi vähän konkretiaa haaveiden ympärille… : )

  Tykkää

  1. Kiva kuulla että matkamme inspiroi myös toteuttamaan muiden vastaavia haaveita! 🙂 Samanlaista reissua itse tulen tuskin enää toiste tekemään, sillä matkustustahti oli liian nopea ja uuvuttava ja olisin halunnut viettää kohteissa pidempäänkin aikaa. Jatkossa tulee varmastikin tehtyä lyhyempiä hypähdyksiä pienemmälle alueelle, esimerkiksi kuukausi/pari kerrallaan yhdellä mantereella tms.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s