Matkavuoden kohokohdat ja unelmia vuodelle 2020

Tämäkin vuosi, kuten viime vuosi, oli matkailun saralla itselleni poikkeuksellinen. Palasin alkuvuodesta maailmanympärimatkalta, enkä vielä silloin osannut kuvitella että tänäkin vuonna pääsisin maailmalle jopa pariksi kuukaudeksi kerrallaan! Tämän vuoden aikana vierailin kymmenessä maassa, joista uusia maita oli seitsemän. Matkakohteista vain yksi oli tuttu entuudestaan. Vuoden (ja vuosikymmenen!) lähestyessä loppuaan onkin hyvä luoda katsaus kuluneeseen matkavuoteen. Mitkä olivatkaan reissumuistojen kohokohtia?

PC312296.jpg

Uusi vuosi Thaimaan Chiang Maissa

Vuosi sitten vietin maailmanympärimatkan viimeisiä viikkoja Thaimassa, ja olimme mieheni kanssa matkustaneet pohjoiseen Chiang Maihin vuodenvaihdetta viettämään ja ihailemaan taivaalle lähetettäviä Khom Loy- lyhtyjä. Lyhtyjä alkoi leijumaan taivaalle pian hämärän laskeutumisen jälkeen, mutta hetki oli taianomaisin juuri vuodenvaihteessa, kun satoja lyhtyjä vapautettiin ilmaan yhtä aikaa.

Lue lisää ajastamme Chiang Maissa täältä.

P1072657.jpg

Paratiisirannoilla Trangin saarilla

Tammikuussa lensimme Chiang Maista Thaimaan eteläosiin, jossa vietimme rantakohteita kiertäen parisen viikkoa. Suurimman vaikutuksen tekivät Trangin saaret, joista etenkin Koh Kradan ja Koh Mook olivat mieleeni. Päivät kuluivat rennosti pääosin bungalowissa makoillen  ja meren äärellä valkoista rantaa pitkin kahlaillen. Aina välillä mieleni palaa noilla saarilla vietettyihin hetkiin, ja haikailen takaisin saariparatiisiin.

Lue lisää Trangin saarista täältä.

P6120179.jpg

Ystävän luona New Yorkissa

Kesäkuussa palasin jälleen lempikaupunkiini New Yorkiin, jossa vietin laatuaikaa ystäväni luona viikon verran. Tuohon viikkoon mahtui paljon naurua, kävelyä ja hyvää ruokaa, mutta ehdimme poiketa tutustumaan myös Philadelphiaan. Philadelphia osoittautui todella mielenkiintoiseksi kaupungiksi, ja uteliaisuus tutustua myös muihin New Yorkia ympäröiviin kaupunkeihin kasvoi kertaheitolla.

Lue lisää Philadelphiasta täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skotlannin karun kauniit ylämaat

Elokuussa matkustin ensimmäistä kertaa Skotlantiin, jossa vietin ystävän kanssa Edinburghissa pitkän viikonlopun. Hurmaannuin vanhasta kaupungista heti, mutta viimeistään ylämailla maisemia ihaillessani rakastuin Skotlantiin ja vannoin pikaista paluuta. Vielä en tiedä kuuluuko Skotlanti tämän vuoden suunnitelmiini, mutta ajatus Skotlantiin paluusta kytee sisälläni edelleen.

Lue lisää Skotlannista täältä.

IMG_20191029_140154_271.jpg

Ensimmäistä kertaa Etelä-Amerikkaan

Syksyllä sain tietää että asunnossamme alkaisi putkiremontti pikaisella aikataululla, ja remonttievakon suhteen oli tehtävä päätöksiä. Olin haaveillut Etelä-Amerikasta jo vähän aikaa, mutta halusin lähteä sinne vasta sitten kun aikaa olisi riittävästi. Nyt käsissäni oli yhtäkkiä kaksi kuukautta vapaata, joten päätin tarttua tilaisuuteen. Lokakuussa lensimme Peruun, josta matka jatkui Boliviaan, Chileen, Argentiinaan, Brasiliaan ja Uruguayyn. Matkan varrelle mahtui monia tämän vuoden kohokohtia, mutta itselleni jo kokonaan uuden mantereen kokeminen oli kohokohta itsessään! Etelä-Amerikan matkakertomukset ovat vielä pahasti kesken, mutta päivittyvät tänne blogiin pikku hiljaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Unelman äärellä Machu Picchussa

Suurin haaveeni Etelä-Amerikassa oli päästä näkemään Machu Picchun muinainen inkakaupunki. Joskus pitkään haaveena olleet kohteet voivat olla pettymyksiä oikeassa elämässä, mutta onneksi Machu Picchu oli juuri niin upea kuin olin kuvitellutkin! Seisoessani vanhalla inkojen rakentamalla terassilla katsellen edessäni avautuvaa rauniokaupunkia teki mieli hihkua onnesta.

Lue lisää Machu Picchusta täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bolivian altiplanot ja suola-aavikot

Toinen suuri haaveeni Etelä-Amerikassa oli kokea maaginen Salar de Uyunin suola-aavikko. Olin nähnyt siitä toinen toistaan kauniimpia kuvia, ja upeat luontokohteet houkuttavat minua aina luokseen. Niinpä matkustimme piskuiseen Uyunin kaupunkiin Boliviassa, josta suurin osa suola-aavikolle suuntaavista retkistä alkaa. Koska olimme keskellä poliittisesti kuohuvaa Boliviaa, etsimme myös järkevintä reittiä poistua maasta. Osa Salar de Uyunin retkistä jatkuu läpi altiplanon aina Chilen puolelle saakka, ja tällainen retki sopi suunnitelmiimme paremmin kuin hyvin. Ja onneksi päätimme näin, sillä Bolivian ylängöt olivat vielä kauniimmat kuin itse suola-aavikko. Kolmen päivän aikana näimme eri värisiä suolalaguuneita, lukemattoman määrän flamingoja ja vaihtelevia karun kauniita ylänkömaisemia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuumaisemissa San Pedro de Atacamassa

Ylitettyämme rajan Boliviasta Chileen vietimme muutaman päivän rentoutuen San Pedro de Atacaman kylässä Atacaman aavikon reunamilla. Pikkuisessa kylässä ei ole paljoakaan nähtävää, mutta sitä ympäröivällä aavikolla riittää upeita luontokohteita kierrettäväksi useammalle päivälle. Valle de la Luna, eli kuulaakso, on niistä upeimpia. Kuulaaksossa maisemat ovat kuin kuusta, tai ainakin Marsista.

IMG_20191127_180602_691.jpg

Iguassun vesiputoukset

Alun perin Iguassun putoukset eivät kuuluneet matkasuunnitelmiin, mutta poliittisten levottomuuksien vuoksi Boliviaan ja Chileen suunniteltu aika kutistui lyhyeksi, ja yhtäkkiä meillä oli kaksi viikkoa ylimääräistä aikaa ennen kotiinpaluuta. Mietimme eri vaihtoehtoja ja päätimme ottaa suunnaksi Iguassun putoukset Argentiinan ja Brasilian rajalla. Onneksi teimme niin, koska Iguassun putoukset osoittautui yhdeksi koko matkan kohokohdista! Vaikka olen nähnyt hienoja vesiputouksia ennenkin, mitään niistä ei voi verratakaan Iguassun lukemattomiin putouksiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkahaaveet ensi vuodelle

Tällä hetkellä suunnitelmissa on ainoastaan työmatka Madridiin maaliskuussa. Seuraavan kerran lomaa töistä on vasta kesäkaudella, joten kevät tulee olemaan matkustuksen saralla hiljaista. Haaveissa olisi ainakin matkustaa jälleen New Yorkiin kesällä, ja loppuvuodelle ainakin parin viikon rentoutusloma Aasiassa. Täydellistä olisi myös päästä ensimmäistä kertaa Afrikkaan, sillä se on vielä täysin kokematta.

Minkälaisia suunnitelmia sinulla on vuodelle 2020?

 


26 thoughts on “Matkavuoden kohokohdat ja unelmia vuodelle 2020

 1. En kestä miten ihanalta tuo teidän Etelä-Amerikan reissu kuulosti. Me ollaan käyty parilla eri reissulla katsastamassa Machu Picchu ja vuosia aiemmin Iguassun putoukset, mutta Bolivia houkuttelisi tosi paljon, kuten myös moni muu paikka Etelä-Amerikassa. Jossain välissä on kyllä suunnattava sinne. Ei muuta kuin tsemppiä työrupeamaan. Kuulostaa pitkältä ajalta painaa kesään asti ilman lomaa, mutta toisaalta se on monelle ihan normaalitilanne. 🙂

  Tykkää

  1. Kiitos Elina! 🙂 Munkin mielestä tämä tuleva työkevät kuulostaa todella pitkältä, mutta onneksi nyt on tiedossa ainakin se Madridin työmatka. Muutoin saattaisin olla aika epätoivoinen. Mietin myös, että tarvinnee varata joku huippukiva matka heti kesän alkuun, että on jotain mitä odottaa innolla!

   Tykkää

 2. Sulla on ollut ihan huikea matkailuvuosi! Etelä-Amerikan reissua oli tosi kiva seurata somessa. Ja kaikki nuo muutkin tämän vuoden reissukohteet kuulostaa tosi kivoilta, kahdessa niistä olen käynytkin (NY ja Chiang Mai).
  Tsemppiä keväälle! Onneksi aina voi haaveilla tulevista matkoista ja muistella menneitä 🙂

  Tykkää

 3. Sulla on kyllä ollut upea reissuvuosi!

  Omat suunnitelmat seuraavalle vuodelle ovat pitkälti jo ”lyöty lukkoon”. Pääsiäisenä Krakovaan, Toukokuussa muutama viikko Intiassa tiikereitä bongailemassa, keskikesällä Pohjois-Amerikkaa tutkimaan kuudeksi viikoksi ja sitten syksyllä vielä läntiseen Kiinaan pariksi viikoksi.

  Tykkää

 4. Alkuvuodelleni on luvassa aurinkoa ensin Bangkokissa ja Laosissa, sen jälkeen vielä Dubaissa. Keväällä vietetään pari pitkää viikonloppua Berliinissä ja Kiovassa. Kesä ja loppuvuosi ovat ihan auki. Haaveita kyllä olisi loputon saavu, mutta saa nähdä, mikä niistä toteutuu.

  Tykkää

 5. Ihan mieletön reissuvuosi sulla! Ja niin kauniita kuvia matkan varrelta. Etelä-Amerikka siintää itselläkin haaveissa, toivottavasti vielä joku päivä pääsen kokemaan sen itsekin. Enköhän, onhan tässä koko elämä aikaa.

  Meidän reissuvuosi starttaa Thaimaasta parin päivän päästä. Muita reissuja ei ole vielä lyöty lukkoon, paitsi kesällä lempparibändin keikkareissu Tallinnaan. Oon kaavaillut kaverin kanssa pidennettyä viikonloppua Islannissa joskus alkukeväästä ja mies heitti ilmoille haluavansa lähteä kesällä New Yorkiin, johon rakastuttiin täysin viime kerralla. Saapa nähdä, mitä vuosi tuo tullessaan. Toisaalta aika jännää, kun kaikki mahdollisuudet on vielä avoinna 🙂 Muutto ja tuleva talonrakennusprojekti varmaan himmaa vähän näitä reissusuunnitelmia, mutta nähtäväksi jää.

  Tykkää

 6. Mahtavia matkoja.😍 Joskus parhaat päätökset syntyvät nopealla aikataululla. Kovasti haluaisin myös Skotlantiin sekä ehdottomasti pidemmäksi aikaa Etelä-Amerikkaan. Ihan mielettömissä paikoissa olet siellä päässyt käymään. Itselle Etelä-Amerikasta vain Brasilia on tullut tutuksi, joskin tykästyin maahan hulluna, ja olisi kiva vielä joskus palata myös sinne.

  Tykkää

 7. Olipas hieno reissuvuosi takana. Mahtava idea lähteä putkiremppaa pakoon, ei varmaan remppa jäänyt harmittamaan ollenkaan :D.

  Mulla on kanssa nyt pari kuukautta vapaata ja tässä pähkäilen, mihin lähtisi. Pari matkaa on tiedossa, mutta Australia kiehtoisi myös. Tämänhetkinen palotilanne kuitenkin huolestuttaa.

  Tykkää

  1. Kiitos Sandra! Tuo remontin alta pako oli tosiaan yksi parhaita reissuideoita ikinä! 😀 Sulla on myös ihana vapaa edessä! Australian palotilanne on kyllä jotain aivan järkyttävää, toivon kovasti että palot saataisiin hallintaan ja tuho pysäytettyä!

   Tykkää

 8. Sun blogin kuvat on upeimpia mitä blogeissa on tullu vastaan ❤
  Itellä suunnitelmissa reissu jälleen kerran Meksikoon maaliskuussa ja sen lisäks olis suunnitteissa käydä Irlannissa veljen kanssa. Marokkoon haluaisin myös, mutta saa nähdä tuleeko lähdettyä 🙂

  Tykkää

  1. Oi, paljon kiitoksia Cilla! ❤ Sinun reissusuunnitelmat kuulostaa kaikki todella upeilta! Irlannissa olen käynyt, mutta sinnekin olisi mukava palata, ja Meksiko ja Marokko on korkealla omalla haavelistallani.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s