Viisi syytä matkustaa Madridiin

Kaipaatko syitä lähteä Madridiin? Tässä muutama:

Ruoka

Madridista on tullut yksi suosituimmista Euroopan ruokapääkaupungeista. Paikallisia vaihtoehtoja löytyy edullisista tapas-baareista sekä vanhoista tavernoista aina Michelin-ravintoloihin. Jos päädyt vain yhteen tapas/pintxos-ravintolaan, Juana la Loca on erinomainen vaihtoehto. Majoitusemäntämme suositteli paikkaa, ja lyhyellä visiitillä paikka tuli testattua kahteenkin otteeseen. Täältä sai koko reissun parhaan espanjalaisen munakkaan, ja miltä kuulostaisi sulatettu brie pekonilla, balsamicolla ja makeilla paprikoilla? Namm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen hyvä paikka tapaksille on kauppahalli Mercado de San Miguel, jossa on lukuisia eri tapaksia tarjoavia myyjiä. Tapakset on helppo huuhtaista alas cañan (=oluen) tai cavan kanssa ennen siirtymistä seuraavalle tiskille. Kokeile ainakin Cafeterían tapasvalikoimaa! Kauppahallista voi siirtyä läheiseen Chocolatería San Ginesiin Madridin parhaiksi kehutuille churroille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Latinan ja Malasañan tunnelmalliset kadut

Majoitusta kannattaa katsoa joko La Latinan tai Malasañan alueelta. Näin pääset näkemään paikallistakin elämänmenoa kuitenkin kävelymatkan etäisyydellä keskustasta. Molemmista löytyy paljon ravintoloita ja baareja illanviettoa ajatellen, ja molemmissa on sopivasti värikkyyttä ja rappioromanttista tunnelmaa.

La Latina on Madridin vanhinta aluetta, jonka unelias tunnelma on aivan erilainen kuin keskustan pääkaduilla. Paikallisessa (melko rujossa) kauppahallissa vietetään edelleen siestaa. Alueen rauha tuntuu rikkoutuvan vain sunnuntaisin, jolloin La Latinassa pidetään El Rastro, eli Madridin suosituimmat ulkoilmamyyjäiset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Madridin puistot

Vaikka Madrid on suuri pääkaupunki, sen suunnittelussa on panostettu viihtyisyyteen. Ihan kaupungin keskeltä löytyy useampikin puisto, jossa viettää päivää, nauttia piknik-eväitä tai vaikkapa urheilla. Parque del Buen Retiro on puistoista tunnetuin ja viihtyisin. Täältä löytyy kaunis ”kristallipalatsi” jossa pidetään taidenäyttelyitä, ja jonka edustan lampea asuttaa suuri kilpikonnayhdyskunta. Läheisellä suuremmalla tekojärvellä voi vuokrata soutuveneen, ja puistosta löytyy lukuisia kävelyteitä ja hiljaisia nurkkia joissa saa olla omassa rauhassaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keskustan toiselta laidalta löytyy Parque del Oeste, jonka tunnetuin ominaisuus on muinainen egyptiläinen Templo de Debod. Temppeli on peräisin Egyptistä ja se on noin 2500 vuotta vanha. Espanjaan lahjoitettu temppeli on kuljetettu paloina ja rakennettu uudelleen kokoon. Puiston kukkulalta avautuu myös näköala alla olevaan kaupunkiin.

13110666634_192bd5007f_k
CC kuva: Marcos Molina

P1010407.jpg

Urheilu

Espanja on intohimoinen jalkapallomaa, ja kaupungin tunnetuin jalkapalloseura Real Madrid kuuluu maailman huippujoukkueisiin. Jos kaupunkiin eksyy kisojen aikaan, intensiivistä tunnelmaa ei voi olla huomaamatta ja baarit täyttyvätkin äänekkäistä kisojen seuraajista. Jalkapallofanin huippukokemuksiin kaupungissa kuuluu Real Madridin ottelun seuraaminen Bernabeún jalkapallostadionilla.

4788049296_fd1a70aebb_b
CC kuva: Gordon Dionne

Päiväretket lähikaupunkeihin

Keskeisen sijainnin ja hyvän rautatieverkoston vuoksi Madridista on helppo lähteä tutustumaan myös ympäristön muihin kaupunkeihin ja nähtävyyksiin. Helppoja päiväretkikohteita ovat ainakin Toledo, Segovia, Cuenca, Aranjuez sekä Alcalá de Henares, jotka kaikki kuuluvat UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Omasta retkestäni Toledoon pääset lukemaan täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaiken lisäksi Madridiin pääsee matkustamaan helposti ja suhteellisen edullisesti. Suorat lennot Finnairilta tai Norwegianilta voi saada alle 200 eurolla, ja hintataso Madridissa on selkeästi Suomea edullisempi. Hotellien lisäksi majoitusta kannattaa katsella pensionaateista, jotka ovat edullisempia ja persoonallisempia vaihtoehtoja yöpymiselle.


16 thoughts on “Viisi syytä matkustaa Madridiin

  1. Madrid on kyllä aivan ihana! 🙂 Ihan mahtava kaupunki monenlaiseen lomaan, sillä nähtävää löytyy sopivasti ja juurikin mainitsemiasi päiväreissuja, mutta silti kaupungissa pystyy ottamaan rennosti. Itse otan Madridista aina Airbnb-asunnon, mikäli seurassani on muitakin ihmisiä, mutta yksin reissatessa nappaan sellaisen halvan hostellin, josta saa kuitenkin ovella erotettavan oman huoneen jaettavalla kylpyhuoneella. Niitä saa kovimpaan sesonkiaikaankin helposti 18e / yö ja aivan kantakaupungista. 🙂

    http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

    Tykkää

    1. Madrid on kyllä todella monipuolinen kaupunkikohde! Majoituksiakin löytyy varmasti jokaiselle sopivassa hintaluokassa. Itse majoituin myös Airbnb:n kautta ja oli ihanaa elellä muutama päivä kuin paikallinen. 😀

      Tykkää

  2. Madrid on tosi lähellä meikäläisiä, mutta olen käynyt siellä vain kerran! Jokohan ensi talven aikana saisin aikaiseksi hypätä junaan ja käydä siellä uudestaan, paljon on vielä tuossakin kaupungissa näkemättä 🙂

    Tykkää

  3. Hyödyllinen postaus. Real Madridin peliin on kyllä mentävä ainakin poikkiksen mukaan 😀 Olen käynyt toistaiseksi ainoastaan Barcelonassa, mutta hyvä ystäväni asuu Madridissa joten reissua sinne on luvassa tämän tai ensi vuoden puolella. En malta odottaa!

    Tykkää

    1. Oi, kaikista ihaninta on päästä tutustumaan kaupunkiin jonkun siellä asuvan kanssa, pääsee paljon helpommin kohteen pinnan alle! Ihanaa reissua ja reissuodotusta teille! 🙂

      Tykkää

  4. Olen käynyt Madridissa vain kerran ja silloinkin alle kahden vuorokauden mittaisella pikavisiitillä. Tykkäsin kuitenkin kaupungista kovasti, joten sinne täytyy kyllä joskus palata paremmalla ajalla. Tuonne kauppahalliin ehdittiin kyllä pikareissullakin tapaksia maistelemaan – oli kyllä hyvä paikka!

    Tykkää

    1. Minäkin haluan vielä palata Madridiin, tosin en tiedä onko se ihan lähivuosien suunnitelma. Haluaisin tutkia lisää myös lähiseudun vanhoja kaupunkeja, erityisesti Segovia ja Cuenca kiinnostaisi 🙂

      Tykkää

    1. Madrid meni kyllä heittämällä itsellänikin yhdeksi Euroopan suosikkikaupungiksi! 🙂 Jo ruokakulttuurin vuoksi voisin palata sinne vain syömään ja nauttimaan kaupungista.

      Tykkää

Jätä kommentti